U sklopu 10. Međunarodnog glazbenog festivala „Crikvenica 2011.“, ugledni austrijski gitarist, autor, skladatelj i profesor Michael Langer održat će 7. i 8. rujna od 16 do 20 sati gitaristički workshop (seminar) u Zadružnom domu u Dramlju.

 

U petak, 9., rujna, Langer će zajedno s kolegicom Sabine Ramusch održati koncert u Crkvi Sv. Jelene u Dramlju.

 

Langer je jedan od najvažnijih i u svijetu napoznatijih austrijskih gitarista. Predaje gitaru na Anton Bruckner Private-University u Linzu i bečkom Conservatory of Vienna. 

Godine 1993. je pobijedio na natjecanju American Fingerstyle Guitar Festival u Milwaukeeju, a u godišnjem izboru časopisa "Guitar Player Magazine" osvaja prvo mjesto u kategoriji Best Acoustic Fingerstyle Guitarist. Objavio je četrdesetak obrazovnih knjiga, četiri solo albuma te više CD-a u raznim kombinacijama. Posljednji od njih je zajednički sa Sabine Ramusch "Guitar&Passion“,  objavljen prošle godine u Austriji.

Kao jedan od najplodnijih, ali i najprodavanijih autora edukativnih knjiga o sviranju gitare, Langer  drži i brojne seminare (workshopove) diljem Europe.

 

Predstojeći seminar i zajednički koncert sa Sabine Ramusch u Dramlju su jedini ovogodišnji Langerovi datumi u Hrvatskoj, a realiziraju se uz potporu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba i PGŽ.  Kotizacija za seminar (8 sati) iznosi 150 kn.

 

Informacije i rezervacije za seminar:  091 1786614; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Top