P1040873U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u četvrtak, 22. rujna 2011. će se na autobusnom kolodvoru u Crikvenici  u 09:30 sati održati prezentacija projekta javnog gradskog prijevoza na području Grada Crikvenice. Projekt će prezentirati gradonačelnik Damir Rukavina sa zamjenicima te predstavnici koncesionara, tvrtke „Autotrans“.

Vožnje na svim linijama City Busa sutra će biti besplatne cijeli dan, a duž Strossmayerovog šetališta u Crikvenici bit će zatvoren promet od 10:00 do 18:00 sati u sklopu obilježavanja europskog Dana bez automobila, kojemu je cilj promocija što manjeg korištenja osobnog automobila u centrima gradova.

Sutra će se održati proširivanje zelenih površina oko škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara te edukativna akcija prikupljanja i sortiranja otpada u suradnji s GKTD-om "Murvica" koja je bila odgođena zbog kiše. Također, osnovnoškolci OŠ Zvonka Cara u školu će doći biciklima te na taj način obilježiti Dan bez automobila.

Jučer se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održala prezentacija nordijskog hodanja u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, Planinarskim društvom „Strilež“ i ŠRD-om „Lovrata“ iz Dramlja. Tehniku nordijskog hodanja zainteresiranim rekreativcima je objasnio trener nordijskog hodanja Šime Ćorić iz kluba „Perun“ u Viškovu, a u šetnju sa štapovima  krenulo je šezdesetak šetača. Hodalo se do uvale Pazdehova u Dramlju, gdje ih je dočekala okrepa i batuda.

Danas je u vrtiću i osnovnim školama organizirano predavanje policijskih službenika PP Crikvenica o pravilima ponašanja u prometu i prometnim propisima, a djeci su podijeljeni i edukativni materijali na temu sigurnosti u prometu.

 

Top