×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/citybus
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/citybus

P1040865Danas je na autobusnom kolodvoru u Crikvenici gradonačelnik Damir Rukavina prezentirao projekt javnog gradskog prijevoza koji povezuje Selce, Crikvenicu, Dramalj, Jadranovo i Gornji kraj. „Projekt City Busa se razvio iz uspješnog pilot-projekta koji smo provodili tijekom protekle godine kako bismo utvrdili potrebe za javnim prijevozom na području našega grada. Pokazalo se da  je interes za javnim prijevozom na području grada velik, te smo stoga već postojećim linijama od Crikvenice za Dramalj i Jadranovo te Selce dodali i treću liniju, onu koja povezuje Crikvenicu i Gornji kraj. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je sada cijelo područje Grada Crikvenice povezano linijama javnog prijevoza, vjerujem na zadovoljstvo svih naših korisnika. Potrebe putnika utvrđivat će se i dalje te će se prijevoz prilagođavati stvarnim potrebama korisnika City Busa“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Cijena karata ostaje izuzetno niska, gotovo simbolična – 8,00 kn u jednom smjeru, a za česte korisnike najpovoljnija je varijanta kupnje talona od 10 karata po cijeni od 60,00 kn. Grad Crikvenica je pokrenuo ovaj projekt te ga subvencionira od samoga početka. Stoga su karte za crikvenički City Bus jedne od najjeftinijih, ako ne i najjeftinije u hrvatskom sustavu javnog prijevoza. Cilj projekta je bio da City Bus bude dostupan svim građanima i gostima po popularnim cijenama te da prvenstveno bude funkcionalan i da ispunjava potrebe korisnika.

 

Za prometovanje popularnog City Busa u fazi pilot projekta se brinulo komunalno društvo „Murvica“, a od ovoga tjedna je prometovanje preuzeo koncesionar, tvrtka „Autotrans“ d.o.o., čiji su predstavnici također sudjelovali u prezentaciji. Putnicima su na raspolaganju dva klimatizirana autobusa, a novi vozni red dostupan je na stanicama City Busa, u prostorijama Turističkog društva Crikvenica te na web stranicama Grada Crikvenice, www.crikvenica.hr . Još jednom ističemo da su, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, danas vožnje na svim linijama City Busa besplatne.

{gallery}citybus{/gallery}

 


Top