P1040535Prošli tjedan je završila još jedna uspješna kampanja Europskog tjedna mobilnosti u Crikvenici. U rekreativne i ekološke aktivnosti od 16. do 22. rujna uključio se veliki broj građana Grada Crikvenice, koji su na taj način promovirali zdraviji i ekološki prihvatljiviji način života u urbanim sredinama. Europski tjedan mobilnosti svake godine nailazi na sve veći odaziv te ovim putem iskreno zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli promociji alternativnih načina kretanja te zaštite okoliša u našem gradu.

Također zahvaljujemo našim dugogodišnjim partnerima u ovome projektu, brojnim volonterima te sponzorima koji su pomogli u organizaciji: OŠ Vladimira Nazora i Zvonka Cara, Dječjem vrtiću „Radost“, GKTD-u „Murvica“, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ, Savjetu mladih Grada Crikvenice, Policijskoj postaji Crikvenica, Biciklističkom klubu „Crikvenica“, Planinarskom društvu „Strilež“, ŠRD-u „Lovrata“, Udruzi za mlade grada Crikvenice „Malik“, Udruzi mladih „Selce“, Udruzi mladeži „Sveta Jelena“ Dramalj, tvrtkama „Jadran“ d.d. i „Autotrans“ d.o.o.

Pozivamo sve građane da i nadalje koriste alternativne načine prijevoza te da što manje koriste osobni automobil u gradskoj vožnji. Također apeliramo na sve građane da pravilno odlažu i odvajaju otpad kako bi zaštitili okoliš i zdravu mikroklimu, zahvaljujući kojoj se ponosimo stoljetnom tradicijom zdravstvenog turizma.  

Fotografije s ovogodišnjih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti bit će do kraja ovoga tjedna objavljene u rubrici  „Foto galerije“ na  www.crikvenica.hr .

Top