P1050213Zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan danas je primio sportske ribolovce s područja Grada Crikvenice koji su se tijekom 2011. g. istaknuli vrhunskim rezultatima na sportskim natjecanjima. Na prvenstvu Hrvatske u ribolovu štapom s obale Crikveničanka Tea Radil postala je seniorska prvakinja Hrvatske.

Članice PŠRD-a „Arbun“ iz Crikvenice Tea Radil i Dijana Lukšić su se na prvenstvu u Malom Lošinju istaknule  i u ekipnoj konkurenciji – postale su ekipne prvakinje Hrvatske. Mirjana Pobor iz ŠRK-a "Oslić" iz Selca osvojila je treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a Dijana Lukšić je osvojila deseto mjesto.

Vrhunske rezultate ove je godine postigao i Mauro Lukšić, član PŠRD-a „Arbun“ Crikvenica. S Frankom Carom je osvojio 1. mjesto pojedinačno i ekipno na Općinskom prvenstvu u Omišlju, 1. mjesto pojedinačno na Županijskom prvenstvu u Lovranu, 2. mjesto na Državnom prvenstvu u Primoštenu te 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Genovi i 7. mjesto na Međužupanijskom prvenstvu u Zadru. 

Uz sve te uspjehe, Tea Radil je ušla i u sastav reprezentacije seniorki i druge godine s Mirjanom Pobor će sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj. Mauro Lukšić se također plasirao u reprezentaciju U-21 te će iduće godine također sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Crnoj Gori. 

Zamjenik Smoljan im je uputio čestitke istaknuvši  kako će Grad i ubuduće  financijski pomagati ribolovna društva, koliko god to proračunska sredstva budu omogućavala.  „Višegodišnji vrhunski rezultati na državnim i svjetskim natjecanjima odraz su kontinuiranog zalaganja i treninga te kvalitete rada ribolovnih društava, odnosno PŠRD-a“ Arbun“ iz Crikvenice i ŠRK-a „Oslić“ iz Selca. Drago  mi je što se Crikvenica, kroz vaš trud i zalaganje, profilirala kao grad sportskog ribolova, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu,  posebno kada zbog duge ribarske tradicije koja je obilježila njezin razvoj“, istaknuo je zamjenik Smoljan. ribolovci su naglasili važnost volonterskog rada u pripremi za natjecanja, pri čemu je neprocjenjiva potpora obitelji.

Top