Na godišnjem seminaru o Plavoj zastavi održanom u Zagrebu, Udruga »Lijepa naša – Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš«, dodijelila je priznanje za najuspješnije organiziran Projektni dan Plave zastave u Hrvatskoj za 2011. godinu Gradskom kupalištu Crikvenica kojim gospodari GKTD »Murvica«.
    Svake godine sve plaže i marine u programu Plave zastave dužne su obilježiti međunarodni Dan Plave zastave, tzv. projektni dan koji se obilježava zadnje subote u srpnju. Tada sve plaže organiziraju odgojno-obrazovne i informativne aktivnosti vezane za očuvanje prirode i okoliša.
    Projektni dan na nagrađenoj Gradskoj plaži u Crikvenici bio je obilježen je raznim aktivnostima. Djeca su na plaži drvenim bojicama crtala tematske crteže s morskim motivima. Posjetitelje plaže najviše je dojmila akcija spašavanja na moru u kojoj su se upoznali sa spasiocem na plaži i pružanjem prve pomoći unesrećeniku. Ove su godine u aktivnosti uključena i djeca Dječjeg vrtića »Radost« Selce koji su zajedno s tetama iz Vrtića i vrtlarima »Murvice« zasadili mediteranski vrt u dvorištu vrtića. Na Gradskom kupalištu Crikvenica Plava zastava vijori još od 1999. godine.

Top