×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/20_godina_terme_selce
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/20_godina_terme_selce

P1050422Dva desetljeća djelovanja Poliklinike »Terme« bilo je ovaj put i prigoda da se u Selcu održi Međunarodni okrugli stol o Lokalnoj zajednici i poduzetništvu u Europi, i to na regionalnoj i lokalnoj razini javno-privatnog partnerstva. Bio je to tjedan poduzetništva u Republici Hrvatskoj što je upriličen u mnogim zemljama Europe. Predstavljeni su inovativni projekti supružnika dr. Ivana i dr. Vlaste Brozičević, a skup su otvorili Charles White iz Europske komisije – Uprava za regionalne politike, te Tina Sommer, predsjednica ESBA-e. Skupu je nazočio i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina koji je prezentirao gradske kapitalne projekte s naglaskom na poticanje gospodarstva i lokalnih poduzetnika. Posebno je istaknuo uspješnu suradnju s Poduzetničkim centrom „Vinodol" te program kreditiranja lokalnih poduzetnika u kojemu Grad Crikvenica, u suradnji s poslovnim bankama, subvencionira kamatu na poduzetničke kredite kako bi se olakšalo poslovanje lokalnim gospodarstvenicima. Predstavnik Europske komisije Charles White je istaknuo kako bi taj model uspješno riješio i neke od problema s kojima se male i srednje tvrtke susreću u zemljama Europske unije. Grad Crikvenica će ovaj uspješni program kreditiranja poduzetnika nastaviti i iduće godine, a nedavno su prošireni i kriteriji za kreditiranje kako bi što više poduzetnika moglo ući u program.

Tema okruglog stola – suradnja lokalnih poduzetnika sa lokalnom zajednicom – vrlo je aktualna, posebno uzimajući u obzir otežane ekonomske uvjete u kojima posluju i privatni i javni sektor. Rješenja problema s kojima se suočava cijela zajednica često se nalaze upravo u kvalitetnoj zajedničkoj suradnji i sinergiji, s ciljem promocije i unaprjeđivanja kvalitete destinacije inovativnim projektima te stvaranjem novih vrijednosti i originalnih turističkih proizvoda. Područje Crikveničko-vinodolske rivijere razlikuje se od drugih hrvatskih regija svojom prirodnom raznolikošću, izuzetno zdravom mikroklimom i očuvanim okolišem. Glavna gospodarska djelatnost na području Grada Crikvenice svakako je turizam, na koji su orijentirani i lokalni poduzetnici. Grad Crikvenica i indirektno podupire njihov rad održavanjem visokog komunalnog i društvenog standarda u sva četiri crikvenička mjesta te uravnoteženim razvojem svih dijelova grada. Kapitalni projekti koji će svakako doprinijeti razvoju crikveničkog turizma te otvaranju novih radnih mjesta su izgradnja marine nautičkog turizma u samom centru grada, uređenje glavnog crikveničkog trga, uređenje obalne šetnice koja će povezivati sva četiri crikvenička mjesta, uređenje šetnice Dubračina... Grad Crikvenica u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija i ponudu kulturnog turizma, s obzirom na arheološke i paleontološke nalaze od svjetskog značaja. Njihova turistička valorizacija tek predstoji, no već su sada izazvali veliko zanimanje u svjetskoj javnosti, što najbolje dokazuje činjenica da je jedinstvena crikvenička amfora u svjetskoj znanstvenoj literaturi dobila naziv – Crikvenica.

Okrugli stol održan u Poliklinici „Terme Selce" bio je koristan i zbog toga što su predstavnici lokalnih tvrtki i predstavnici Grada Crikvenice dobili priliku razmijeniti iskustva i prijedloge za buduću suradnju, te pronaći rješenja za zajedničke probleme.

{gallery}20_godina_terme_selce{/gallery}

Top