Grad Crikvenica je projekt gradske internetske televizije, odnosno lokalnih video vijesti na službenoj web stranici Grada Crikvenice pokrenuo u veljači 2011. godine u suradnji s tvrtkom “Internet Televizija” d.o.o. iz Rijeke. Video prilozi u trajanju do pet minuta, koji su dostupni na službenom internetskom portalu Grada Crikvenice www.crikvenica.hr, donose aktualna kulturna, sportska i zabavna događanja u Selcu, Crikvenici, Dramlju i Jadranovu, te obavijesti o radu Gradske uprave. Dosad je snimljeno ukupno 166 priloga s 30.800 klikova (Izvor: YouTube, 28. veljače 2012.).

Novost u crikveničkim video vijestima su snimke kolegija gradonačelnika Damira Rukavine te aktualnog sata Gradskog vijeća Grada Crikvenice, kako bi građani bili što detaljnije informirani o aktualnim gradskim temama. Vijesti se ažuriraju triput tjedno, a svi prilozi se mogu pogledati i na YouTubeu.

 

 “Zadovoljni smo odazivom i zanimanjem građana za gradske video vijesti, koje iz mjeseca u mjesec bilježe sve veću gledanost. Budući da veliki broj priloga izvještava o događanjima u organizaciji udruga civilnog društva, organizatori su se samoinicijativno počeli javljati u Gradsku upravu s idejama za snimanje priloga i drago nam je što je u projektu zaživio taj oblik suradnje s građanima. Dosad je snimljena i nekolicina priloga o našim sugrađanima koji su svojim radom i zalaganjem postigli posebne uspjehe u svojoj struci, sportu, humanitarnoj djelatnosti. Smatram da je važno da se tim ljudima i na ovaj način oda priznanje te da njihovi uspjesi odjeknu u široj javnosti, što se najbolje postiže distribucijom informacije na Internet. U doba kada su elektronski mediji preuzeli primat u informiranju javnosti, možemo reći da internetske vijesti predstavljaju budućnost i donose novu perspektivu u informiranju. Grad Crikvenica je među prvim gradovima koji je prepoznao taj potencijal te ponudio korisnicima Interneta ovaj oblik informiranja o lokalnim temama. Vijesti će i nadalje pokrivati sve segmente političkog i društvenog života grada i razvijati se u skladu sa željama i preferencijama gledatelja”, ističe gradonačelnik Damir Rukavina.

 

Sve video priloge snima, montira i objavljuje tvrtka “Internet Televizija” iz Rijeke koja na projektu internetske televizije surađuje i s Gradom Opatijom i Primorsko-goranskom županijom.

 

Top