Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 17. je kolovoza raspisala natječaj "Društveni kapital zajednice" prema Decentraliziranom modelu dodjele financijskih podrški u partnerstvu s četirima regionalnim zakladama: Regionalnom zakladom za lokalni razvoj "ZAMAH" iz Zagreba, Zakladom Kajo Dadić iz Splita, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula, Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Osijeka.

 

Natječaj "Društveni kapital zajednice" drugi je po redu natječaj koji se raspisuje u okviru Decentraliziranog modela dodjele financijskih podrški koji je Nacionalna zaklada uvela 2007. godine. Na taj način financijske podrške za projekte razvoja društvenog kapitala zajednice (nakon podrški građanskim inicijativama koje se dodjeljuju temeljem, također, decentraliziranog natječaja "Naš doprinos zajednici") postaju dostupne svim organizacijama civilnoga društva na njihovim lokalnim i regionalnim razinama.

 

Natječaj "Društveni kapital zajednice" danas istovremeno, prema propisanim standardima Nacionalne zaklade, raspisuju i sve četiri regionalne zaklade, a natječaj je otvoren za prijavu isključivo udrugama registriranim u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje 1 (jednu) godinu od dana registracije do dana raspisivanja ovog natječaja na lokalnoj i područnoj razini.

 

Visina pojedinačne financijske podrške koja može biti odobrena je od Kn 25.000,00 do Kn 40.000,00.

 

Rok za prijavu: do 17. rujna 2012. godine.

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula raspisuje natječaj za županije: Istarsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na:

http://www.civilnodrustvo-istra.hr

Top