Sretan vikenduz(sr)etno Selce
Objavljeno: 08.07.2015.

Selce će ovih dana biti u tradicionalnom ruhu. Šetnja malim turističkim mjestom predstavljat će poseban užitak, jer će vas na svakome koraku pratiti vrijedna kulturno-povijesna baština, ugodna atmosfera i zanimljiva događanja. Naime, 10. i 11. srpnja 2015. će se na čak četiri lokacije (riva, Polača, Harmica i Tunar) održavati etno festival (Sr)etno Selce.

Priča o tradiciji pretočit će se u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznovrsnih umjetničkih izričaja i domaćih proizvoda. (Sr)etno će nas Selce uvesti u svijet u kojemu se isprepliće staro i novo i  ispričati uzbudljive priče iz prošlosti, uz obilje pozitivne energije i zabave u romantičnom okruženju uz more.

Održavat će se sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, prezentacija pripreme autohtonih jela, narodne nošnje i stari narodni običaji, poput mlaće slame, jedinstvenoga običaja na ovim prostorima. Čekaju nas i tradicionalne primorske i druge pjesme i plesovi, glazbeni nastupi i predstave te mnoga druga iznenađenja.

Ljubitelji gastro specijaliteta će uživati u degustaciji ukusnih tradicionalnih jela s područja Rivijere Crikvenice, poput buzare od dagnji, brodeta od lignji, prženih srdelica i tune u umaku.

U programu će sudjelovati KUD "Neven" Selce, Klapa "Sveta Jelena", grupa "Putokazi", Klapa "Rašketa", Folklorna grupa udruge umirovljenika "Sunce", Mauro i Mihael, KUD "Brest", Sastav "Klamaruša", Sastav "Trio Crikvenica", Vokalna skupina "Vinodolke", Neven Barac, Udruga "Domoljub 1901" i Muzički sastav "Arija".

Provedite sretan vikend uz (Sr)etno Selce! Opustite se i zabavite u zagrljaju tradicije, čekamo vas u Selcu!

Organizator (Sr)etnog Selca je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.
Medijski pokrovitelji su Novi list i Radio Rijeka.


Top