Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Dječja maškarana povorka
Objavljeno: 02.02.2018.
Turistička zajednica grada Crikvenice u  suradnji s društvom Naša Djeca Grada Crikvenice, organizira Dječju redutu dana 04. veljače 2018. godine u nedjelju s polaskom povorke u 11.00 sati s gradske plaže, pobliže od Sabbije.

Ova dječja povorka-Dječja reduta koju DND u Crikvenici obilježava od 1952. godine postala je tradicionalna i prepoznatljiva  manifestacija u našem gradu na zadovoljstvo djece grada Crikvenice i šire okoline s ciljem njegovanja narodnih običaja našeg kraja. Sretni smo i ponosni što nam se svake godine javlja sve veći broj djece iz šireg zavičaja, a mi se trudimo da ih domaćinski ugostimo i pružimo im što više zabavnih sadržaja. DND je osnovalo 2012.godine svoju  Malu svitu koja također njeguje stare običaje da se ne zaborave.

Dječja karnevalska povorka formirat će se na plaži kod Sabbije te će voditelji grupa tamo moći preuzeti brojeve. Ujedno će upoznati i člana DND koji će im biti na raspolaganju kroz cijeli tijek manifestacije.

Okupljanje je u 10.30 sati, a u 11.00 sati povorka kreće prema svom cilju  prema Gradskoj knjižnici i čitaonici, a potom do Trga Stjepana Radića i na Velu paladu.

S obzirom na vrijeme, predstavljanje će biti na Trgu Stjepana Radića, gdje će se grupe imati priliku predstaviti svojom koreografijom. Nakon predstavljanja na Trgu Stjepana Radića grupe odlaze na Velu paladu gdje će biti postavljeni stolovi i klupe, a gdje će sudionici ove manifestacije uz pomoć članica DND  dobiti krafnu i sok.
Nakon predstavljanja svih grupa bit će organiziran zabavni dio  na Trgu Stjepana Radića uz glazbu i ostale sadržaje koji su interesantni djeci. Potom djecu preuzimaju roditelji ili voditelji grupa i na svoju inicijativu odlaze u dvoranu gdje se mogu nastaviti zabavljati.

Ove, kao i ranijih godina, svaka grupa je pod budnim okom članica DND koje će ih pratiti kroz sve navedene faze njihovog boravka u Dječjoj reduti, od formiranja povorke do kraja zacrtanog programa. U slučaju lošeg vremena Dječja povorka bit će organizirana u Gradskoj sportskoj dvorani također u 11.00 sati.
Svi sudionici dobili su pozivnicu i prijavnicu za sudjelovanje u Dječjoj reduti, odnosno u dječjoj maškaranoj povorci za 04.veljače 2018.godine .

Do sada se prijavilo više od 1.000 sudionika i to:
1. Maškarana grupa DUGA
2. Mala i Velika SVITA
3. CRIKVENIČKE MAŽORETKINJE
4. Dječji vrtić „Cvrčak i mrav“ Tribalj – Bribir – ESKIMI
5. Dječji vrtič „Orepčići“,Kraljevica, VESELI OREPČIĆI- TROLOVI
6. Društvo Naša djeca Ogulin – OGULINSKE MAŽORETKINJE –dva tima Dječje gradsko vijeće grada   Ogulina i volonteri DND
7. Mići Bakrani ,Škrljevčani i Hreljani Bakrani, SNJEGULJICA I PATULJCI
8. Vežički tići - OŠ Vežica Rijeka  ROBOTI
9.Dječji vrtić Radost Crikvenica - Crikvenica, Selce, Dramalj i Jadranovo - MORE I MORSKE VILE
10.Dječji vrtić Radost-ŠARENE MAŠKARICE - Crikvenica,Selce,Dramalj i Jadranovo
11.Osnovna škola J. Klović Tribalj - KAUBOJI IZ TRIBLJA
12.Dječji odjel Thalassotherapije - MORNARI
13.Društvo Naša djeca, Bakar – Miće Bakarske maškare-GODIŠNJA DOBA
14.Mažoretkinje Nedelišća RASPLESANE MIŠICE
15.Osnovna škola Vl.Nazora - KAKTUSI
16.Osnovna škola Z: Cara –SPORTAŠI
17.Osnovna škola Zvonka Cara – MALCI I LUDI ZNANSTVENICI
18.Maškarana grupa MATKOVIĆI

Dođite i vidjet ćete još bezbroj maski tu ljepotu dječje mašte nećemo vam sada otkriti sve. Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Crikvenica i Turistička zajednica grada Crikvenice. Suradnici su nam maškarana grupa Duga  i Matkovići kao i svi ljudi dobre volje koji vole i njeguju stare običaje našeg kraja.
Zahvaljujemo se svima koji vole djecu, ovaj grad i ove lijepe stare običaje,  zahvaljujemo se svim maškarama i maškaricama koje čine ovu veličanstvenu povorku, zatim roditeljima, odgajateljima i učiteljima. Želimo vam ugodno i lijepo druženje s djecom sudionicima ove velike DJEČJE POVORKE u gradu Crikvenici.

 

Top