Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Dan kravate
Objavljeno: 22.10.2018.
U nizu događaja u listopadu, ove školske godine obilježili smo i Dan kravate.

Cilj nam je bio potaknutii promišljanje učenika o kulturno-povijesnom značenju tog odjevnog predmeta koji u sebi krije ime Hrvata i pronosi ga cijelim svijetom. 

Svi učenici su tijekom trećeg nastavnog sata upoznali ljubavnu priču vezanu za kravatu i povijesni  razvoj tog modnog dodatka. Istaknuto je i dublje značenje kravate kao kulturnog i povijesnog blaga Hrvatske, te povezanost kravate s dostojanstvom, slobodom, pravičnosti, radosti življenja i odgovornosti.

Učitelji i učenici  koji su to željeli, došli su na nastavu s kravatama oko vrata. Profesorica matematike Irena Vretovski, uz pomoć učenika je napravila statistiku  broja učenika s kravatama po razrednim odjelima i to odmah odlučila primijeniti u nastavi matematike kod izračunavanja razlomaka i postotaka.
Učenici prvog razreda sa svojim su učiteljicama  izrađivali kravate od papira.

Područna škola Selce je obilježila istovremeno i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, te sve to spojila u isti svečarski ugođaj. Bio je to nezaboravan način obilježavanja Dana kravate.

 


Top