Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Večer matematike u OŠ Zvonka Cara
Objavljeno: 07.12.2018.
6.12. na Dan Svetog Nikole u našoj školi održana je Večer matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Organizatorice su učiteljice matematike Irena Vretovski i Tereza Rukober. Uz pomoć kolegica: učiteljica razredne nastave Milene Nećak, Andree Barac i Mirele Čandrlić Matahlija , engleskog jezika Ane Lončarić Kostrenčić i Mirele Majnarić te njemačkog jezika Sanje Krešić, učenicima, roditeljima i nonićima pripremile su niz različitih aktivnosti koje su dokazale kako matematika zaista može biti zabavna. Zabavljali smo se u školskoj auli uz Origami, Tangram, Sudoku, Trimino, matematičke križaljke, Domino, Microbit, Brojke i slova te društvene igre na hrvatskom i stranom jeziku. Taj mali naš matematički sajam privukao je više od 60 učenika i 20 roditelja/nona.

Večer matematike je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo i održava se u cijeloj Hrvatskoj. Cilj ove aktivnosti je otkriti kroz zajedničko druženje kako matematika ima i svoju zabavnu stranu.

 


Top