Crikva.hr: Gotovo 3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi u crikveničkim osnovnim školama
Objavljeno: 05.09.2017.

Grad Crikvenica kroz mnoštvo projekata nastoji pomagati djeci i unaprjeđivati standard u obrazovnim ustanovama na području Grada kako bi sva djeca imala jednaku priliku za obrazovanje.

Jedan od takvih projekata je i ZNANJE ZA SVE III, koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a usmjeren je na unaprjeđivanje programa inkluzije, odnosno pružanje stručne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara kroz rad educiranih pomoćnika u nastavi.

Radom pomoćnika u nastavi razvijaju se obrazovna postignuća, vještine i sposobnosti učenika s teškoćama te postiže njihova uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje. Pomoćnici u nastavi dodijeljeni su onim učenicima koji savladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprječavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi.

Za više pročitajte na: http://www.crikva.hr/gotovo-3-milijuna-kuna-bespovratnih-sredstava-za-pomocnike-u-nastavi-u-crikvenickim-osnovnim-skolama/1624

 

Top