P1070254Gradonačelnik Damir Rukavina danas se sastao s mladim jedriličarom Leonom Kljušem te njegovim trenerom Robertom Jurinčićem povodom njihova skorog odlaska u Dominikansku Republiku na Svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi Optimist (do 15 godina).  Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad izuzetno ponosan na uspjehe koje crikvenički jedriličari nižu na europskim i svjetskim natjecanjima te je „Valu“ ovim povodom dodijeljena financijska potpora u iznosu od 3000 kn, kako bi se klubu olakšali znatni troškovi nastupa na svjetskom prvenstvu. „Leonov plasman na svjetsko prvenstvo uvrstio ga je u krug vrhunskih svjetskih sportaša, što samo potvrđuje njegov veliki talent, trud i kvalitetu kluba“, naglasio je gradonačelnik.

Leonov trener, ujedno i trener hrvatske reprezentacije, Robert Jurinčić, ističe da je Leon izniman talent koji iz godine u godinu postaje sve bolji, pa s tek navršenih 12 godina u natjecanjima nadmašuje i nekoliko godina starije kolege. Na 12 zahtjevnih kriterijskih regata, u konkurenciji od 300 jedriličara,  izborio je prvo mjesto s osvojenih 11 bodova i plasirao se na svjetsko prvenstvo, što je ogroman uspjeh. Reprezentativci su se za nastup u Dominikanskoj Republici pripremali u Crikvenici i u Starom Gradu na Hvaru. Leon će se na svjetskom prvenstvu natjecati među 250 najboljih jedriličara svijeta, što bi bio velik izazov i za mnogo starije jedriličare. Leon, odličan učenik 5. razreda, skromno ističe da mu je to prvo veliko natjecanje i da očekuje dobar rezultat.

Leon trenira od 8. godine, a njegov je urođeni talent došao do izražaja od samoga početka, ističe trener Jurinčić, napomenuvši da je već po dolasku u klub imao izvrsne uzore, iskusne jedriličare koji su se također istaknuli na europskim i svjetskim prvenstvima – Svena Katnića, Frana Grega, Nenada Bugarina… Trener se zahvalio i cjelokupnoj ekipi JD-a „Val“, na čelu s Marinom Ferenčićem i Marijanom Carom, naglasivši da je timski rad pokretačka snaga svih dosadašnjih uspjeha.

Robert Jurinčić i Marino Ferenčić napominju da bi Leonu najveći problem mogli predstavljati visoki valovi koje mi na Jadranu naprosto – nemamo. Međutim, u Dominikansku se Republiku u četvrtak kreće s puno optimizma i vjere u dobar rezultat. Sretno, Leone!

Top