prijam_leo_brnicGradonačelnik Damir Rukavina danas je u Gradskoj upravi svečano primio Lea Brnića, boćara BK „Vargon“ koji je nedavno osvojio titulu europskog i svjetskog prvaka u disciplini brzinsko izbijanje. Gradonačelnik mu je uputio čestitke povodom osvajanja zlata i ekipne bronce na europskom i svjetskom prvenstvu te mu tim povodom uručio novčanu nagradu. Uspoređujući dojmove s europskog i svjetskog prvenstva, Leo je napomenuo da je konkurencija na oba natjecanja bila jaka, a pobjeda u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu je čak bila i lakša jer finale nije bilo tako napeto kao na Europskom prvenstvu u Pazinu.

 

Potpredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i predsjednik BK „Vargon“ Davor Ćuška je istaknuo kako ovaj kraj tradicionalno puno ulaže u boćarski sport, i to se vidi, jer u klubovima igra sve veći broj talentiranih mladih boćara. Napomenuo je da boćarski sport postaje sve prepoznatljiviji u široj javnosti, a popularnosti sporta doprinosi i osobnost sportaša, što je slučaj i kod Lea, koji već ima vjerne navijače. Istaknuo je kako su za daljnji razvoj ovoga sporta izuzetno bitni sponzori, a ovakvi uspjesi svakako doprinose popularizaciji boćanja među mladima.

Istaknuo je da na konačni rezultat najviše utječe psihofizička pripremljenost, a njegov izuzetni talent i kontinuiran rad pohvalio je izbornik reprezentacije i Leov dugogodišnji trener Čedo Vukelić, koji je istaknuo da je Leo već u 12. godini bio kadetski prvak Hrvatske, te postao juniorski prvak svijeta do 18 godina. Vrlo je rano osvojio i titulu seniorskog prvaka Hrvatske, a sada je postao i seniorski prvak svijeta. Važnu ulogu u Leovoj sportskoj karijeri su odigrali i njegovi roditelji, koji su mu bili velika potpora.

 

Čedo Vukelić je istaknuo kontinuirani kvalitetan rad BK „Sveti Jakov“ iz Jadranova, koji je već iznjedrio brojne talente, a u kojemu je Leo skupljao svoja prva boćarska iskustva. Leo je dio svoje boćarske karijere proveo i u BK „Gornji kraj“. Trenutno se priprema za državno prvenstvo, na kojemu također očekuje vrhunski rezultat.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan i pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe Silvia Crnić. Gradonačelnik je svim uzvanicima uručio i prigodne poklone poželjevši im mnogo uspjeha na budućim natjecanjima te ponovni susret na istom mjestu i dogodine.

Top