P4030010Stolnoteniski klub „Crikvenica“ je proveo akciju škola stolnog tenisa  u razredima osnovnih škola pod nazivom „Stolni tenis među prvašićima“. Na nastavi tjelesnog odgoja  nižih razreda osnovne škole igračice 1. stolnoteniske lige STK „Crikvenica“  učile su djecu igrati stolni tenis uz prezentaciju najosnovnijih elemenata tog sporta. Prezentacija, koju je vodila polaznica Hrvatske olimpijske akademije za stolni tenis Elena Košuljandić, se održavala u Gradskoj sportskoj dvorani, a na njoj je sudjelovalo 79 učenika Osnovne škole Zvonka Cara.

P4030030

Svaki je učenik na dva stola, uz pomoć članova STK „Crikvenica“, pokušao držati reket i prebacivati loptice. Na prezentaciji je sudjelovao i učenik s posebnim potrebama Dominik Bosanac.  Među sudionicima je bilo i onih kojima je taj sport već poznat. Svim učenicima i učiteljicama podijeljeni su leci s terminom treninga i mogućnosti upisa u STK „Crikvenica“. Prezentaciju su odradili predsjednik Tomislav Rogović, tajnica Dubravka Pobor,  igrači STK „Crikvenica“ Elena Košuljandić, Iva Košuljandić, Diana Pećanić, Marta Vukelić i  Karlo Jovanović.           

U tijeku školske godine će članovi STK „Crikvenica“ nekoliko puta dolaziti na pojedinačne satove tjelesnog odgoja kako bi se djecu zainteresiralo za stolni tenis, te će se na prezentaciji organizirati kratke igre vezane za stolni tenis.

               

Top