Prve nedjelje adventa, 27. studenoga 2011., sve ljubitelje sporta i rekreativce u Crikvenici očekuje velika sportska premijera i prava sportska poslasticaprvi Adria Advent Maraton. Prvi put u povijesti, maratonci iz cijelog svijeta dobit će prigodu trčati 42.195 m s pogledom na najmodrije more na svijetu. Za manje izdržljive, amatere i građane koji se uključe u program organizatori su pripremili polumaraton, utrku od 21.0975 m. Djeca će se moći moći okušati u „Bambini laufu", trčanju na 1000 m. Dođite u Crikvenicu i postanite dio sportsko-rekreativne povijesti! Kotizacija za maraton iznosi 200,00 kn, polumaraton 100,00 kn, dok je sudjelovanje na "bambini laufu" i utrci građana besplatno.

Kaucija za elektronski čip iznosi 30,00 kuna i zadržava se u slučaju da se čip ne vrati. Prijave se primaju u Turističkoj agenciji „Via mea“ zaključno do 21. 11. 2011. g.

Rute polumaratona i maratona su izmjerene prema u svijetu jedinstvenoj regulaciji prema Jones-Counter metodi te je crikvenička staza stoga u skladu s DLV i IAAF pravilima.

Za najuspješnije maratonce (1. – 3. mjesto) predviđene su atraktivne novčane nagrade. Trči se dvostrukom kružnom rutom duž obale, do Selca i natrag, te prema Kačjaku, a start je na crikveničkoj rivi ispred Hotela „International“ u 10:00 sati. Polu-maraton počinje u 10:30, utrka građana u 11:00 h, dječja utrka u 11:30 h. Najveći dio trase prolazi uz more; dio staze vodi prema Vinodolskoj dolini. Podjela nagrada je za polumaratonce predviđena u 14:00 h, a za maratonce u 16:00 h.

Svaka osoba koja otrči maraton u vrijeme staze (5,5 sati) i polumaraton (no limit vrijeme) dobiva odmah nakon prelaska ciljne crte majicu i medalju. Certifikat kao potvrdu uspješnosti, uključujući i vrijeme i mjesto može skinuti na službenoj internetskoj stranici maratona: www.adria-marathon.eu

Maraton se održava u sklopu „Sport festa“. Projekt podupiru Grad Crikvenica i TZG Crikvenice te brojni sportski klubovi i udruge civilnog društva. Sve dodatne informacije možete dobiti na E-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Dosad je već prijavljeno 170 maratonaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, BiH i Srbije.

.

Top