Crikvenica senzacionalno pobjedila Kvarner u Rijeci
Objavljeno: 30.01.2017.
Nogometaši Crikvenice u svojoj bogatoj sportskoj povijesti odigrali su devet utakmica sa nogometašima Rijeke. Jedna među njima posebno plijeni pažnju, jer je pobjeda ostvarena u sjajnoj utakmici. Na Omladinskom igralištu u Rijeci.
1.VELJAČE 1953.

Seniorsku utakmicu prenosila je Radio Rijeka (nenadmašni doajen Josip Gjurić), a u izvještaju iz Riječkog lista sa te utakmice je pisalo: Osnovne karakteristike nogometaša iz Crikvenice su borbenost, požrtvovanje i srčana igra svakog pojedinca te jednostavne i duge lopte, osobito preko svojih dobrih krila s kojima su bekovi Kvarnera teško izlazili na kraj“.
Kvarner je te godine bio član Hrvatsko-slovenske lige.

KVARNER – CRIKVENICA 1:2
Strijelci: Štampfelj, Blažić.
Gledalaca. 3.000 (preko 300 iz Crikvenice). Sudac. J. Bakotić. Pomoćni (u izvorniku stoji međašni: Polić - Linić.

KVARNER: Ravnik, Legan, Mihovilović, Ziković, Mrvoš, Vukelić, Doričić, Pavletić, Kinkela, Lokošić, Drakutić (još su igrali: Lovrinović, Pavković, Varljen, Vranković, Jurković).

CRIKVENICA: Gržičić, Skomerža, Knežević, Car II, Car I, Čandrlić, Zrnčić, Milenković, Blažić, Lukarić, Štanfel.

Prije ove utakmice koja se je igrala u 15 sati u predigri su se sastali u juniori ova dva kluba, koji su istrčali u sastavu:
KVARNER: Superina, Antoni, Brusić, Mihovilović II, Riguto, Radaković, Arigoni, Zidarić, Lipovac, Peršić (još su igrali: Kovačić, Perušić, Nemec).
CRIKVENICA: Car I, Car II, Požarić, Ornik, Margitić, Katnić, Car III, Domijan, Magašić, Kalanj, Cvitković.

S. Lončarić
Top