Dodijeljene nagrade Adventska pahulja 2015.
Objavljeno: 04.01.2016.

U sklopu Adventa u Crikvenici 2015., kao poticaj građanima i vlasnicima poslovnih prostora na području Grada Crikvenice, gradonačelnik Grada Crikvenice objavio je  poziv svim građanima da urede svoje prozore, balkone, vrtove, okućnice, te poslovne prostore i terase za blagdane te da pritom sudjeluju u natjecanju za osvajanje priznanja "Adventska pahulja". Povjerenstvo za odabir je izlazilo na terenski obilazak prijavljenih objekata u dvije situacije (dnevno svjetlo i noćno) te vođeno propisanim kriterijima odlučilo o dobitnicima ove prigodne nagrade. Kriteriji za odabir najljepših bili su: isticanje pahulje kao zaštitnog znaka Adventa u Crikvenici, kreativnost i inovativnost u ukrašavanju, količina ukrašene površine u odnosu na prijavljeno (prozor, balkon,okućnica, ili ugostiteljska terasa); ručno izrađeni ukrasi te ukupan vizualni dojam kojeg ukrašena površina ostavlja na okoliš.

Proglašenje dobitnika održalo se 30. prosinca 2015. godine u Adventskom parku u Crikvenici na Dočeku Stare.

Za titulu najljepšeg balkona, prozora, izloga ili okućnice/vrta, Gradsko povjerenstvo je  odabralo  dobitnike priznanja i nagrada:

- PRVA NAGRADA (Zlatna Adventska Pahulja 2015.) i putovanje u Gardaland za 4 osobe, dodijeljena je poslovnom prostoru Očna optika Lisette, Crikvenica, Strossmayerovo šetalište 53, Dušku Mihecu za uređenje poslovnog prostora i okoliša prostora. 

Prva nagrada Prva nagrada

- DRUGA NAGRADA (Srebrna Adventska Pahulja  2015.)  i večera za dvije osobe u restoranu Pandora u Crikvenici, dodijeljena je Frizerskom salonu Matea, Crikvenica, Šetalište Vladimira Nazora 7a, Matei Veljačić za uređenje poslovnog prostora. 

Druga nagrada Druga nagrada

- TREĆA NAGRADA (Brončana Adventska Pahulja 2015.) i torta iz Kavane Toš u Crikvenici dodijeljena je Gift shop-u Kredenca, Crikvenica, Frankopanska ulica 25 , Iri Župan Bogdanović.

Treća nagrada Treća nagrada

Iako je Povjerenstvo već i ove godine bilo teško izabrati najljepše, utisak je da će slijedeće godine odluku biti još teže donijeti kada se nadamo da će se i ugostiteljski objekti prijaviti na natjecanje za dobivanje crikveničke Adventske pahulje.

Top