Velika zabava, još veća maškarana povorka
Objavljeno: 20.01.2016.

Crikveničkom rivijerom i dalje caruju maškare, iz tjedna u tjedan sve veselije i maštovitije. Maškarani vikend pred nama donosi još više zabave i smijeha te brojna iznenađenja.

Krenimo redom.

 

Subota, 23. siječnja, rezervirana je za novu ludu maškaranu zabavu u gradskoj dvorani u Crikvenici. Za početak, atmosferu će zagrijati sjajna grupa „Point“, a treća ovogodišnja maškarana subota rezervirana je za trećega kralja estrade - Dražena Zečića. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će uživati u glazbi i plesu sve do ranih jutarnjih sati, a mnoge će maštovite i vesele maske zasluženo dobiti svoje mjesto na popularnoj web stranici www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica.

 

Crikveničkim će ulicama u nedjelju, 24. siječnja, zavladati tradicija i prštati radost na sve strane. Događat će se nešto što su mali i veliki maškaroni s nestrpljenjem očekivali godinu dana. Dvije u jednoj velikoj, spojit će se tradicionalne crikveničke maškarane povorke - Dječja i Velika. Sudionici obiju povorki će se okupljati i zagrijavati na crikveničkome Črnome mulu. Veseli i zaigrani mališani, desetak grupa s oko 850 sudionika s područja Grada Crikvenice, Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina i Škrljeva, krenut će u 13 h prema centru grada. Raspjevani i rasplesani, ponosno će predstaviti svoje maštovite maske, poput Životinjskog carstva, Veselih kauboja, Metulja, Malaca ili Bakarske place.

Tridesetak grupa s oko 1400 sudionika (od kojih je petstotinjak umirovljenika) Velike maškarane povorke kreće u 14 h put centra grada, gdje ih očekuje zabava i društvo brojnih posjetitelja, koji će jednako uživati u tradicijskim maskama, od kojih svaka kazuje originalnu priču ili pak u nešto modernijim kreacijama. Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, među ostalim će sudjelovati i maškare iz Čakovca, Karlovca, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva, Kukuljanova, Bakra, Zlobina, Senja, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Križišća, Samobora, Vrbovca te Ptuja iz Slovenije.

 

Nakon što predstave svoje ovogodišnje kreacije, nastavit će se zabavljati u Gradskoj sportskoj dvorani. Bez sumnje, bit će to jedna posebna i vesela nedjelja u društvu prijatelja, obitelji i dragih ljudi, stoga se nikako ne isplati propustiti dvije u jednoj povorci, koje će donijeti obilje pozitivne energije.

Naravno, ne smije se zaboraviti ni "Veselu maškaranu škrinjicu", koja sve do 10. veljače nudi brojne pogodnosti i popuste, a detalji o blagu koje skriva nalaze se na letku Maškara 2016. i web stranici www.maskare.net.

Posjetite maškaranu Crikvenicu! Čeka vas najbolja zabava, sjajno društvo i puno veselih trenutaka uz pjesmu i ples!

Uzbudljivo je i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, provjerite!

Organizator Maškara 2016. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator "Ekskluziva" d.o.o. Rijeka.
Pokrovitelji su Grad Crikvenica,"Eko-Murvica" d.o.o., "Adrialin", Ožujsko pivo, "Hyper dizajn",Senator Adria Casino.
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Radio Korzo, Radio otok Krk i "KLIK marketing" d.o.o.


Top