Velika maškarana povorka rasplesala Crikvenicu
Objavljeno: 26.01.2016.

Dvije povorke istoga dana - to se ne viđa često! No, ove je prekrasne sunčane nedjelje, 24. siječnja 2016., cijela Crikvenica plesala, pjevala i guštala upravo zahvaljujući dvjema tradicionalnim maškaranim povorkama.

Prvi su na scenu stupili najmlađe i najslađe maškarice, njih oko 950. Centar Crikvenice bio je ispunjen smijehom i šarenilom.  Preslatki Metulji iz Bribira i Triblja, zaigrani Malci iz Kraljevice, Veseli parkovi i Šarene maškarice iz Dječjega vrtića "Radost" (Crikvenica, Dramalj, Jadranovo, Selce), srdačne Karte iz Bakra, djeca s Dječjega odjela Thalassotherapije Crikvenica, Životinjsko carstvo, Veseli kauboji i Ljudi u crnom iz Osnovne škole Zvonka Cara iz Crikvenice. Mići Bakrani, Hreljani i Škrljevčani na crikvenički su trg doveli Bakarsku placu, a učenici OŠ Vladimira Nazora pokazali kako "Riba ribi grize rep". Povorku su predvodili članovi Udruge za očuvanje narodnih običaja "Duga" iz Crikvenice. Djeca su se nakon povorke zaustavila u parku u centru grada, gdje su, uz okrjepu, uživala u zabavnome programu uz mađioničara, klauna i ostale vesele animatore.

Nakon što su maškarani mališani prodefilirali centrom Crikvenice, red je došao i na odrasle. Tradicionalna Velika maškarana povorka okupila je tridesetak grupa, s oko 1400 sudionika, od domaćih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja pa do maškaranih prijatelja iz Čakovca, Karlovca, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Škrljeva, Bakra, Zlobina, Senja, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Križišća, Samobora, Vrbovca, Ptuja iz Slovenije…

Za sjajnu atmosferu na crikveničkome trgu pobrinuo se uigrani voditeljski dvojac, Joso i Boris. Nakon što su se predstavile brojnim posjetiteljima, grupe su se prošetale do crikveničke sportske dvorane, gdje se nastavila zabava, pjesma i ples.

Hvala svima, malenima i velikima, koji su doprinijeli da nedjeljno poslijepodne u Crikvenici bude prava pravcata maškarana bajka!


Top