Peti maškarani tjedan za pet!
Objavljeno: 02.02.2016.

Red smijeha, red pjesme i plesa začinjenih ludom zabavom i, na žalost svih zaljubljenika u maškare, polako se približava kraj ovogodišnjih maškaranih događanja. Međutim, još nije gotovo, stoga zavirite u program koji nas očekuje ovoga tjedna, jer peti maškarani tjedan zaslužuje čistu peticu!

U srijedu, 3. veljače 2016. će, u organizaciji TZG Crikvenice, Katedre čakavskoga sabora "Kotor" i OŠ Zvonka Cara,  u 17 sati u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici započeti veselo "Čakavsko maškarano zapolne". Nastupit će učenici iz osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora, djeca iz Dječjega vrtića "Radost" Crikvenica te područnih škola i vrtića iz Dramlja, Jadranova i Selca. Ove će ih godine posjetiti i mali maškarani prijatelji iz osnovnih škola Josipa Pančića iz Bribira te Jurja Klovića iz Triblja i svojim nastupom uveličati zabavni maškarani program. Posjetitelje čeka ugodno i opušteno poslijepodne u društvu tradicije, tople čakavske besede i njenih simpatičnih najmlađih promotora.

Subota, 6. veljače, bit će ispunjena maškaranim sadržajem od jutra do večeri. Tako će u 10 h na Boćalištu "Gornji kraj" početi 6. maškarani turnir u boćanju za žene, a u 15 h maškarano druženje u Gornjemu kraju. U16 h će najmlađe maškarice zasjesti na maškarani tron Gradske sportske dvorane i uživati u Veseloj čajanci u organizaciji Dječjega vrtića "Radost". Mališani i njihovi roditelji, none i nonići će se zabaviti uz oslikavanje lica, klauna Balonka, radionicu izrade maski, tombolu, mažoretkinje, plesnu skupinu KUD-a "Vatroslav Lisinski" te razne igre i ples, a u posjet će im doći i prijatelji iz dječjih vrtića "Cvrčak i mrav" te "Fijolica".

Večer je pak rezervirana za posljednju ovogodišnju maškaranu zabavu u sportskoj dvorani. Program počinje u 21 h krštenjem mesopusta, a nakon što saznamo kako će se zvati dežurni krivac za sve nedaće u 2015. godini, kreće glazbeno zagrijavanje uz grupu "Point". Glazbeni gosti večeri su simpatični i veseli Mejaši.

Nakon profesionalaca, brončanih hrvatskih rukometaša, čiji su nas uspjesi radovali u proteklome razdoblju, red je došao i na mlade talente. Naime, u nedjelju, 7. veljače, u 10 h u sportskoj dvorani Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici počinje 11. karnevalski turnir u mini rukometu. Organizator je Primorska škola rukometa, očekuje se dolazak desetak ekipa iz Primorsko-goranske županije, a mali će rukometaši, osim u natjecanju, uživati i u opuštenom druženju.

Još je malo vremena preostalo i za iskoristiti pogodnosti "Vesele maškarane škrinjice", koja skriva za svakoga ponešto, od popusta u ugostiteljskim objektima i trgovinama pa do nove sjajne frizure. Vodiči koji će vam otkriti svo njeno blago su letak Maškara 2016. i web stranica www.maskare.net.

Maškarajte se, zabavite i uživajte s nama na maškaranoj Rivijeri Crikvenici!

Posjetite nas i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, najveselijim i najoriginalnijim maškaranim stranicama! Uživat ćete, garantiramo.

Organizator Maškara 2016. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator "Ekskluziva" d.o.o. Rijeka.

Pokrovitelji su Grad Crikvenica,"Eko-Murvica" d.o.o., "Adrialin", Ožujsko pivo, "Hyper dizajn",Senator Adria Casino.

Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Radio Korzo, Radio otok Krk i "KLIK marketing" d.o.o.


Top