Noć muzeja
Objavljeno: 03.02.2016.

U Muzeju Grada Crikvenice, prošli petak 29. siječnja održana je još jedna Noć muzeja. Manifestacija je to koja punih jedanaest godina privlači brojne posjetitelje u muzejske ustanove diljem zemlje.

Ovogodišnji program u Muzeju Grada Crikvenice bio je vezan uz zatvaranje izložbe 845◦C, koja je posljednjih godinu i pol vraćala Crikvenicu u antičko doba, predstavljajući rimsku keramičarsku radionicu. Samom izložbom željelo se javnosti predstaviti brojna arheološka i znanstvena otkrića, i pokazati važnost ovog arheološkog lokalitea. Možda nije svima poznato da je upravo arheološki lokalitet Crikvenica Igralište odigrao važnu ulogu i u osnivanju naše gradske muzejske ustanove, pa je na taj način i naš program bio povezan s ovogodišnjom temom Noći muzeja – utemeljitelji i reformatori.

Uz spomenutu izložbu bila je organizirana i nagradna igra, na koju se posjetitelji uvijek rado odazovu. Na kraju programa Ivana Kindl je izvukla tri sretna dobitnika. Upravo je ona uz riječku grupu Quassar bila zadužena za dobru glazbenu večer, i posjetitelje koji su do Muzeja došli iz Rijeke i okolice. I ove godine više od tri stotine posjetitelja uživalo je u izložbenom i glazbenom programu kojeg su priredili djelatnici Muzeja.


Top