Kreće "Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol Tourist Card"
Objavljeno: 02.06.2016.

Prošle su godine u ovo vrijeme gosti Rivijere Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol dobili priliku još više uživati u svome odmoru, a sve zahvaljujući jednoj kartici. I to ne bilo kojoj, nego turističkoj kartici pod imenom "Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol Tourist Card". Projekt su zajednički pokrenule i realizirale Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Turistička zajednica Općine Vinodolske općine.

Prilikom njegova osmišljavanja definirani su osnovni ciljevi: povećanje vanpansionske potrošnje, povećanje posjećenosti ustanova kulturno-povijesnog karaktera i atrakcija, dodatno promoviranje ponude rivijere, istraživanje profila gosta putem ankete koju ispunjava prilikom preuzimanja kartice i prilagođavanje ponude gostu. Pružanje novih i posebnih doživljaja gostu, koji će nakon posjeta destinaciji biti obogaćen za nova iskustva i sa sobom ponijeti lijepe dojmove, svakako je jedna od najvećih vrijednosti ovoga projekta.

Kartica će i ove godine biti omiljeni papirnati prijatelj mnogih gostiju, i to od petka, 3. lipnja 2016., kada kreće njezina upotreba na terenu.
U projekt se uključilo ukupno 48 poslovnih subjekata s područja gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, a podijeljeni su u 5 kategorija: kultura, gastronomija, suveniri, izleti i rekreacija. Svaki od subjekata nudi 10 % popusta na svoje usluge uz predočenje turističke kartice i samo za plaćanje gotovinom. Kartica se može izdati isključivo gostima koji su prijavljeni u skladu sa zakonskim propisima.
Gost će tijekom ukupno 5 dana od preuzimanja, koliko vrijedi kartica, moći uživati u upoznavanju kulturno-povijesne baštine, kušanju tradicionalnih jela, jahanju, paraglajdingu, izletima, kupovini suvenira i ostalim pogodnostima. Kartica će se moći preuzeti u turističko-informativnim centrima svake od triju turističkih zajednica ili kod pružatelja smještaja (hoteli, turističke agencije, kampovi, privatni iznajmljivači, ostali smještaj).

U 2016. su turističke zajednice gostima koji će koristiti karticu pripremile i dodatno iznenađenje – nagradnu igru, u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade, i to: 
1. nagrada - Hoteli "Jadran" d.d. Crikvenica - odmor za 2 osobe u hotelu Omorika**** ili hotelu Katarina**** u svibnju/lipnju/rujnu 2017. (7 dana na bazi polupansiona); 2. nagrada - Hotel Lišanj** Novi Vinodolski - odmor za 2 osobe u lipnju ili rujnu 2017. (3 dana na bazi polupansiona), 3. nagrada - Paragliding let u tandemu za 2 osobe u Triblju tijekom 2017.
Da bi dobili mogućnost sudjelovanja, korisnici kartice obavezno moraju popuniti pristupnicu (prilikom preuzimanja kartice) te popuniti i poslati anketu, koju će im turističke zajednice dostaviti e-mailom tijekom listopada 2016., a dobitnici nagrada će biti poznati krajem godine.

Kako bi se korištenje kartice što više proširilo na terenu i što veći broj posjetitelja koristio ovu uslugu, TZG Crikvenice, TZ Grada Novi Vinodolski i TZO Vinodolske pozivaju sve pružatelje smještaja (hotele, turističke agencije, kampove, privatne iznajmljivače, ostale smještajne objekte) da besplatnopreuzmu pristupnice i turističke kartice u turističko-informativnim centrima u svome mjestu te svojim gostima omoguće dodatan doživljaj u destinaciji. Pružatelji smještaja prilikom podizanja kartica moraju potpisati izjavu, kojom su suglasni s uvjetima njenog korištenja.

Od petka, 3. lipnja, gosti crikveničko-vinodolskoga kraja mogu uživati u kupovini, izletima, ugostiteljskim objektima te kulturnim i rekreativnim sadržajima po povoljnijim cijenama. Osmijeh na lice će im zasigurno izmamiti i mogućnost osvajanja nagrada. Najsretniji među njima će upravo zahvaljujući kartici "Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol Tourist Card" osvojiti besplatan odmor ili uživati upoznajući rivijeru iz ptičje perspektive.


Top