Regata drvenih barak u Selcu (18. lipnja 2016.)
Objavljeno: 16.06.2016.

Veza čovjeka i mora oduvijek je posebna. Najljepši podsjetnik na to je Regata drvenih barak, koja će se održati u subotu, 18. lipnja 2016. u Selcu. Nakon uspješne prošlogodišnje premijerne regate, Jedriličarski klub "Jadro" iz Selca ponovno organizira ovo sportsko-rekreativno događanje sa željom da postane tradicionalno.

Regata će predstaviti važan i veoma vrijedan dio tradicije u Primorju, a pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i dr. te druge barke na jedra koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Ovisno o broju pojedinog tipa, barke će biti razvrstane u više kategorija prema tipu i veličini. Start regate je u 13 sati.                              

Održat će se prezentacija tradicionalnih vještina na moru i obali, a posjetitelji će moći uživati i u kušanju ukusnih domaćih jela te se zabaviti uz glazbeni program.

Program:
- 10:00 h - prijave, spuštanje i armanje barak
- 11:30 h - marenda
- 12:00 h - sastanak timunjera
- 13:00 h - start regate
- 18:00 h - natjecanje u kuhanju brudita uz Trio "Crikvenica"
- 20:00 h - svečano proglašenje najuspješnijih i druženje sudionika uz nastup  KUD-a "Neven" iz Selca

Posjetite Selce ove subote, opustite se i uživajte u društvu tradicije!

Organizator: Jedriličarski klub - Yacht Club "Jadro" - Selce
Pokrovitelji: Turistička zajednica Grada Crikvenice,Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Uslužni obrt "Lončarić" dizalica - Selce, "Ribarska konoba" - Selce.


Top