Fešta od tune u Jadranovu (24. lipnja 2016.)
Objavljeno: 20.06.2016.

Znate li koje je malo primorsko mjesto bilo nadaleko poznato po tunolovu? Riječ je o Jadranovu, najmirnijemu dijelu crikveničke rivijere. Kako bi se podsjetilo na tu bogatu i vrijednu tradiciju, već se godinama organizira posebno gastro događanje – Fešta od tune.

Ove će se godine održati u petak, 24. lipnja 2016. s početkom u 18 sati na rivi Mulini.

Glavnu će ulogu, naravno, imati tuna, plava riba koja ne samo što je iznimno ukusna, nego je i vrijedan izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina.

Već davno su preci današnjih stanovnika crikveničke rivijere prepoznali njen iznimno blagotvoran učinak na zdravlje, a njihova se kuhinja temeljila na svježim i zdravim sastojcima, kao što je bila tada sveprisutna plava riba.

Ukusni i slasni specijaliteti od 200 kg tune, pripremat će se u petak na razne načine pa će posjetitelji, među ostalim, guštati u tuni na gradele, tuni na brodet koja će se kuhati u velikoj posudi, tuni na salatu i ukusnoj pašteti od tune.

Da bi Fešta od tune bila još bolja i veselija, pobrinut će se Bribirski tamburaši, čiji će glazbeni nastup pružiti sjajnu zabavu sve do večernjih sati.

Provedite opušteni vikend na crikveničkoj rivijeri! Vaša je nezaobilazna postaja Jadranovo, gdje vas čeka ugodno i toplo ozračje na svježem morskom zraku, dobro društvo, zabava i slasni specijaliteti na Fešti od tune!

Organizator Fešte od tune u Jadranovu je "Ekskluziva" d.o.o., suorganizatori Turistička zajednica Grada Crikvenice i Mjesni odbor Jadranovo,

a pokrovitelji Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Ožujsko pivo i Vinarija „Pavlomir“.

 


Top