Kreću vaterpolisti
Objavljeno: 08.07.2016.

Subotu (9. Srpnja u 18.45 i u 20.00 sati) će se zapjeniti more na Gradskom plivalištu. Kreću natjecanja u nikada do sada manjoj i kraćoj Trećoj ligi. Samo četiri momčadi, šest utakmica – malo da manje i ne može.

Delfin (i to van konkurencije), Pula, Lošinj i CKV. Opatija je raspustila seniore, Jadran Kostrena završio je sa natjecanjem u 1b ligi i ne vidi računicu u ovoj ligi. A ne tako davno Crikvenica je igrala ligu sa 12 klubova. Igralo se je i u tjedno, a svaki drugi vikend na rasporedu su bile i po dvije utakmice. Ostala su samo sjećanja.

Naši vaterpolisti već su mjesec dana u bazenu. Marljivo se spremaju podijeljeni u dvije skupine. U jednoj su kadeti i mlađi uzrasti, mlađi juniori rade sa seniorima.

Zanimljiva je igračka križaljka. Bojan Car dolazi na pozajmicu iz Delfina (Rovinj), člana 1b lige. Iz Primorja su tu Maro Severinski i Marko Augusti (igrao je i lani u Crikvenici), Marko Brnjac koji radi u inozemstvu biti će registriran kao „stranac“. Legendarni Krešo Zubčić ove godine je izvorno domaći igrač, a nakon dvije godine igranja u Kostreni vraća se i Domagoj Maček.

Dogovorom klubova u predigrama će se ogledati i kadetski sastavi, a raspored ovogodišnjeg prvenstva je slijedeći: CKV – Delfin (9. 7.), CKV - Pula (23.7.) i CKV – Lošinj (6.8). I gotovo...

Vrijedi 7. srpnja (četvrtak) doći na plivalište. Turnir je kadetskih mončadi, Primorja, prvaka Belgije La Louvierea i kadet CKV. Turnir koji prethodi jednoj lijepoj akciji. Prerast će u Memorijalni turnir Darka Brnjca-Spajka prerano preminulog velikana ne samo našeg vaterpola i sporta.

Top