Jadranovo domaćin Prvenstva Hrvatske u boćanju za juniore (20. - 24. srpnja 2016.)
Objavljeno: 18.07.2016.

Nakon prošlogodišnjega boćarskoga spektakla „Leo i Marino u lovu na svjetski rekord“, Jadranovo će ponovno biti zanimljivo i privlačno odredište za ljubitelje ovoga sporta.

Naime, Boćarski klub „Sveti Jakov“ od 20. do 24. srpnja 2016. organizira završnicu Prvenstva Hrvatske u boćanju za juniore, na kojemu će nastupiti najbolji mladi hrvatski boćari u dobi do 18 godina starosti.

Sudjelovat će sedamdesetak mladih boćara, koji će se natjecati u 6 disciplina (pojedinačno klasično, parovi klasično, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje, precizno izbijanje te bližanje i izbijanje u krug), koji su pravo nastupa stekli zahvaljujući postignutima rezultatima na županijskim (regionalnim) natjecanjima.

Među njima će biti i osvajači medalja s posljednjega Svjetskog prvenstva u boćanju za juniore: Mateo Načinović iz riječkoga „Vargona“ te Ivan Ćorić iz „Naklica“.

Osim što je BK „Sveti Jakov“ prepoznat kao dobar domaćin i organizator velikih boćarskih priredbi (završnice Prvenstva Hrvatske u boćanju za kadete - 2009. i 2012. g., veliki boćarski spektakl „Leo i Marino u lovu na svjetski rekord“ 2015. g.), osvajanjem naslova prvaka u 3. Hrvatskoj boćarskoj ligi stekao je pravo nastupa u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi u novoj sezoni.

Isto tako, mladi igrač kluba Zvonimir Maras aktualni je prvak Hrvatske u seniorskoj konkurenciji u disciplini precizno izbijanje, dok je Karlo Šaban od strane Hrvatskoga boćarskog saveza proglašen za najboljeg boćara Hrvatske u kadetskoj konkurenciji.

Svečano otvaranje Prvenstva Hrvatske u boćanju za juniore bit će u srijedu, 20. srpnja 2016. na boćalištu „Sveti Jakov“ u Jadranovu, s početkom u 19 sati, a otvorit će ga Dragan Putica, predsjednik Hrvatskoga boćarskog saveza.

Natjecanja po disciplinama će se odvijati od 20. do 24. srpnja na boćalištu BK „Sveti Jakov“ u Jadranovu, i to svakoga dana u istim terminima - od 9 do 13 sati te od 16 do 22 sata.

Dio natjecanja po skupinama održat će se u jutarnjim terminima i na boćalištu BK-a „Drivenik“ u Driveniku.

Posjetite Jadranovo, navijajte za mlade sportaše i uživajte u opuštenoj atmosferi i dobrom društvu!

Organizator: Boćarski klub „Sveti Jakov“
Pokrovitelji: Hrvatski boćarski savez, Boćarski savez Primorsko-goranske županije, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Eko-Murvica“ d.o.o. Crikvenica
Sponzori: „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Neriz“ d.o.o., Bilo jidro Crikvenice, „D.J. Trans“, Pizzeria „Sveti Jakov“, Podvodni radovi „DSS Crikvenica“


Top