Najava: Franolić & Ćulap na "Regional 2016"
Objavljeno: 03.08.2016.

U nastavku glazbenog festivala „Regional 2016“ u četvrtak 4. kolovoza u atriju crikveničkog hotela „Kaštel“, a dan kasnije u „Old Schools Pubu“ u Opatiji, nastupa ugledni etno-jazz duo Dražen Franolić (oud/ arapska lutnja) i Kamenko Ćulap (BiH, udaraljke). Duo Franolić Ćulap izvodi autorske kompozicije, inspirirane arapskom, turskom, balkanskom, indijskom, blues i jazz glazbom.

Franolić je do sada u raznim postavama objavio barem 16 albuma, a posljednji pod nazivom „Put“ snimljen u triju sa Ćulapom i njemačkim usnoharmonikašem Markom Jovanovićem izlazi ove jeseni u obliku CD-a i vinila, a što namjeravaju popratiti prigodnom serijom promocijskih koncerata.

Početak crikveničkog koncerta je u 21:00, a opatijskog u 22:00 h.

Nakon Franolića i Ćulapa slijedeći festivalski koncerti su oni David Savčić Trija  u Crikvenici (atrij „Kaštela“ i u Novom Vinodolskom (Srićina kuća) 8. i 9. kolovoza.

Najnovija vijest je da je „Regional 2016“  proširen i na otok Rab na kojem će završne festivalske koncerte održati Zdenka Kovačiček i to 6. rujna u Rabu i 7. rujna u Loparu.

Top