"Adriatica Folk Fest 2016." u Crikvenici (26. kolovoza 2016.)
Objavljeno: 22.08.2016.

Crikvenica će uskoro ponovno na jednome mjestu okupiti hrvatske i europske folkloraše, čuvare i promotore kulturne baštine i tradicije raznih krajeva. U petak, 26. kolovoza 2016. će se, od 20:30 do 22 h, na Trgu Stjepana Radića održavati Međunarodni folklorni festival "Adriatica Folk Fest". U programu festivala će biti predstavljene zanimljive kulture, narodni običaji, raznovrsne muške i ženske narodne nošnje, zanimljive pjesme i plesovi.

Zvuk, slika i pokret će svjedočiti o kulturno-povijesnom bogatstvu i promovirati različitosti među narodima.

U programu će sudjelovati "Ozvena Choir" iz Slovačke, Folk ensemble "Naframa junior" iz Rumunjske, Folk ensemble "Cecina" iz Slovačke, DFS "Janošiček Svit" iz Slovačke te KUD "Ilija Dorčić" Novi Vinodolski.

Sljedećega će se dana festival održavati u Novom Vinodolskom.

Organizator Međunarodnoga folklornog festivala "Adriatica folk fest" je udruga "Hrvatski folklorni festivali", a realizator "Kultur-Nik" d.o.o.
Suorganizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskoga.
Ovogodišnji se festival organizira pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Crikvenice i Gradonačelnika Grada Novog Vinodolskoga.

Uživajte i zabavite se na Međunarodnome folklornom festivalu "Adriatica Folk Fest" u Crikvenici!


Top