Slavi se 50. rođendan Ribarskoga tjedna
Objavljeno: 24.08.2016.

Još svega nekoliko dana i počet će obilježavanje okrugloga 50. rođendana Ribarskoga tjedna, manifestacije koja se ubraja među najdugovječnije na crikveničkoj rivijeri. Slavlje počinje 27. kolovoza, a traje sve do 3. rujna 2016.

I ove će godine posjetitelji punih tjedan dana imati priliku uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim događanjima, sjajnim glazbenim nastupima (Petar Grašo, Matko Jelavić, Joso Butorac, Slavko Ivančić, grupa "Grejs", klapa "Kontra" i dr.), gastro i sportsko-rekreativnim programima.

Program započinje u subotu, 27. kolovoza, u jutarnjim satima, kada će se u centru Crikvenice održati dječja likovna radionica "Tko će pronaći pedesetu ribicu?", a u akvatoriju jedriličarska regata Ribarskoga tjedna. U 18 sati će u centru početi gastro program "Fešta od dagnji", a u 20 h iz gradske luke kreće besplatna noćna panoramska vožnja brodovima.Svečano otvorenje Ribarskoga tjedna je u 21 h, nakon čega slijedi zabava uz revijalni nastup grupe "Grejs", Jose Butorca i Slavka Ivančića te ponoćni vatromet.

Tijekom tjedna ćemo svaki dan moći guštati u drugom gastro programu pa će se, osim već spomenute Fešte od dagnji, održati i Fešta od tune, Fešta od brancina, Fešta od plave ribe, Fešta od lignji, Fešta od škampi te tradicionalna gastro večer, u sklopu koje će ekipe u centru grada kuhati brudit u kotlićima. Održat će se i jedrenje s gostima i jubilarno, 50. po redu Ribarenje s gostima te 2. Festival čakavske besede.

Veselo će biti i na zatvaranju 50. Ribarskoga tjedna, u subotu, 3. rujna uz Cooking show program, koji će voditi poznati kuhar Dragan Visković, kulturno-zabavni program "Ribarskome tjednu za rođendan" te zabavni program uz popularnoga Petra Grašu i grupu "Insula".

Posjetite Crikvenicu i uživajte s nama u zabavi na tradicionalnome Ribarskome tjednu u Crikvenici!

Organizator 50. Ribarskoga tjedna je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori su "Jadran" d.d. Crikvenica, "Ekskluziva" d.o.o., JD "Val" Crikvenica, PŠRD "Arbun" Crikvenica, Katedra čakavskoga sabora "Kotor" Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce" i "Eko-Murvica" d.o.o. Crikvenica.
Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i "Hyper dizajn".
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka i Radio otok Krk.


Top