Grad Crikvenica obilježio Dan mimoza donacijom mimoza Ligi za borbu protiv raka
Objavljeno: 23.01.2017.
U subotu, 21. siječnja 2017. godine u Rijeci se obilježio Dan mimoza od 9:30 do 13:00 sati u prostoru Tower centra na pećinama gdje je bio postavljen i prigodni štand s edukativnim materijalom.
Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić posjetili su štand Županijske organizacije Lige protiv raka Primorsko - goranske županije te uručili donaciju Grada Crikvenice u vidu 600 grančica mimoza kao doprinos Grada Crikvenice hvalevrijednoj akciji obilježavanja Dana mimoza, odnosno obilježavanja Nacionalnog dana prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora.

Ovim činom, Grad Crikvenica se priključio akciji prevencije i borbe protiv raka vrata maternice i ginekoloških tumora što je nastavak projekta Crikvenica - Zdravi Grad, a time Grad Crikvenica želi staviti naglasak na brigu o zdravlju svojih građanima. Gradonačelnik Damir Rukavina tim povodom je istaknuo kako se nada da je ovo početak jedne lijepe suradnje Grada Crikvenice i Lige za borbu protiv raka, a sve u cilju kako bi se pružila maksimalna pomoć i podrška oboljelima, ali i educiralo građane o prevenciji i zaštiti. Ono što je posebna želja i cilj jest osnivanje podružnicu Hrvatske lige protiv raka u Crikvenici, istaknuo je Rukavina.

U Rijeci će se Tribina o očuvanju ženskog zdravlja i prevenciji raka vrata maternice održati u Gradskoj vijećnici 25. siječnja 2017. u 18:00 sati sa kraćim predavanjima koje će održati dr. Helena Glibotić Kresina, dr. Ani Mihaljević Ferari i prim.dr. Ira Pavlović-Ružić.

Top