Održan preventivni program “Zajedno više možemo” za učenike Grada Crikvenice
Objavljeno: 22.03.2017.
U suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Crikvenice te posjetom 30 učenika 4a i 4b razreda OŠ „Zvonko Car“ Crikvenica Policijskoj postaji Crikvenica započela je provedba preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

Tako je danas, po prvi put za učenike na području grada Crikvenice održana prva komponenta ovog programa pod nazivom Mogu ako hoću-1.

U Policijskoj postaji Crikvenica učenike 4a i njihovu učiteljicu Milenu Nećak dočekao je i poželio im dobrodošlicu načelnik Policijske postaje Crikvenica Dražen Zekić. Melanija Milat-Ružić prisustvovala je prezentaciji i u ime gradonačelnika Grada Crikvenice sitnim poklonima darivala učenike.

U prvom dijelu prezentacije policijski službenik Zoran Škoro učenike je upoznao s poslovima i zadaćama policije, kao i s različitim rodovima policije. Potom je uslijedilo predavanje o raznim vrstama ovisnosti (cigarete, alkohol, droge), u koje su se učenici vrlo aktivno uključili. Kroz kratku vježbu učenici su upozoreni da u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga (igle, šprice i sl.), ove predmete ni u kojem slučaju ne diraju već odmah izvijeste odraslu osobu ili policiju.

Nakon predavanja obišli su prostor Policijske postaje, a duže su se zadržali u prostoriji operativnog dežurstva i u prostoriji za prepoznavanje i u prostoriji za zadržavanje. Na kraju obilaska, a na njihovo veliko zadovoljstvo, učenici su na parkiralištu imali priliku vidjeti i „isprobati“ i dio policijskih vozila (motocikl, obilježeno policijsko vozilo, „marica“).

Program se nastavlja organiziranim posjetima učenika 4. razreda Osnovne škole “Vladimir Nazor” i Područnih škola Dramalj, Jadranovo i Selce.

 


Top