Otvorenje izložbe slika i slikovnica Vedrana Ružića „Mačak z Voloskega i druge priče“
Objavljeno: 18.04.2017.
Uz Svjetski dan knjige i autorskih prava, Dan hrvatske knjige i Dan planeta Zemlje u subotu, 22. travnja u 19 sati pozivamo sve ljubitelje mačaka, čitanja, glazbe i slikarstva na otvorenje izložbe u Gradskoj galeriji Crikvenica.

Vedran Ružić rođen je 1986. godine u Rijeci. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja počinje se baviti glazbom, a 2009. godine pohađa Jazz konzervatorij u Klagenfurtu.

Godine 2012. dobiva nagradu Status za najboljeg jazz basista i kontrabasista, a 2017. nagradu Porin za jazz-album „Spiritual Market“ inspiriran putovanjima Marka Pola, kao dio kompleksnog autorskog projekta koji objedinjuje glazbu i film.

Godine 2013. upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Od tada intenzivno slika i izlaže u mnogim galerijama u Opatiji (Umjetnički paviljon Juraj Šporer), na širem kvarnerskom području te u Beču (2014. u galeriji „Lumina“, 2015. u Bad Ischlu i Gleisdorfu).

Njegove slike iz ciklusa posvećenog mačkama našle su se u slikovnici „Mačak z Voloskega“ (2013.), a zatim objavljuje još tri slikovnice („Morčić“ na stihove Drage Gervaisa, zatim „Vincent zi Kastva“ i „Vid z Reki“).

 

Top