Ponovno održana akcija obnove suhozida na Kotoru
Objavljeno: 21.04.2017.
Spajanjem projekta Grada Crikvenice Zdravi grad i projekta Šetnja po Kotoru u organizaciji Muzeja Grada Crikvenice 20. travnja, ponovno je održana radionica obnove suhozida na Kotoru.

Riječ je o akciji koju su prošle započeli Grad Crikvenica i Muzej Grada Crikvenice, a ove godine osim djelatnika Gradske uprave i Muzeja, radionici su se pridružili i djelatnici Eko Murvice, DVD Crikvenica, planinarsko društvo Strilež i zainteresirani građani. Osim poticanja obnove suhozida, akcijom se građane željelo potaknuti i na kretanje i provođenje vremena na svježem zraku i u prirodi.

Sudionici su se okupili kod Gradske sportske dvorane u osam sati. Podijelili su se u nekoliko skupina od kojih je najveći dio bio s Udrugom 4 GRADA Dragodida koja radionice takvog tipa održava diljem Hrvatske.

Radionica je završila oko 13 sati nakon čega je sve sudionike dočekalo druženje i ručak na otvorenome koji su za njih pripremili članovi Udruge umirovljenika Grada Crikvenice Sunce.

Svrha ove radionice bila je da rad Muzeja, koji se odnosi na upoznavanje Grada Crikvenice i njegove ponude, prepoznaju građani i razviju senzibilitet prema svemu što imaju u neposrednoj blizini. Ako građani nisu svjesni vrijednosti u neposrednoj blizini, teško da će tu svijest o Kotoru razviti gosti koji dođu u naš grad. Osnovni cilj nam je, prije svega, malim akcijama najprije upoznati lokalno stanovništvo, a nakon toga predstaviti Kotor kao moguće odredište u sklopu turističke ponude grada.

 


Top