Interaktivno predavanje o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju
Objavljeno: 26.04.2017.
Dana 5. svibnja 2017. godine (petak) s početkom u 17:00 sati u prostoru Gradske vijećnice u Crikvenici Centar za nenasilje i ljudska prava - SOS Rijeka i Centar za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje organiziraju interaktivno predavanje o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Namijenjeno je osobama starije dobi, članovima njihovih obitelji, njegovateljima osoba starije dobi te svoj ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Tom prilikom će pravnica Iva Čatipović iz Centra za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka predstaviti važne informacije na ovu temu te biti na raspolaganju pružiti odgovore na pitanja prisutnih. Pozivaju se građani Crikvenice i okolice da dođu i saznaju više o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, primjerice:
- koja je svrha ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju?
- koja je razlika između ove dvije vrste ugovora?
- kako se sklapaju ovi ugovori?
- na što treba obratiti posebnu pozornost prilikom sklapanju ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju?

Svi zainteresirani sudionici dobit će besplatno informativno - edukativnu brošuru koja sadrži najvažnije informacije o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Najavljeno predavanje se održava u sklopu projekta "Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima", kojeg financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava provodi ga u partnerstvu s CTK Rijeka, Centrom za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje, CZSS Rijeka, Domom za starije i nemoćne osobe "Kantrida" Rijeka, Domom za starije osobe "Volosko" Opatija i Domom za starije osobe "Mali Kartec" Krk.

 

Top