Uskrsni sajam u Centru Izvor Selce
Objavljeno: 26.04.2017.
Dana 12. travnja 2017. godine u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce, održan je sedamnaesti po redu Uskrsni sajam.

Već gotovo dva desetljeća, uoči Uskrsa, djeca i djelatnici Centra, s ponosom predstavljaju svoje radove koje su marljivo izrađivali tijekom cijele godine.

Vrijedne ruke naše djece odradile su veliki posao te su svoje radove izložili u dvorištu Centra, na brojnim štandovima. Bilo je tu svakojakih pisanica, ukrasnih grana, vijenaca i košarica, keramičkih ukrasa te slasnih kolača i pogača. Ove godine su, osim djece iz Poludnevnog boravka u Selcu, svoje radove prezentirala i djeca iz Poludnevnog boravka u Novom Vinodolskom kao i djeca iz Organiziranog stanovanja u Crikvenici. Također, ove su nam se godine pridružili i članovi udruge „Naša djeca“ iz Crikvenice koji su predstavili svoje radove.

Sajam je otvorio ravnatelj Centra, gospodin Nikica Sečen, a nakon toga je uslijedila priredba. Nastupile su Glazbena i Plesna sekcija Centra Izvor i brojni gosti: Glazbena škola Vladimira Nazora iz Crikvenice pod vodstvo m prof. Darka Majstorovića, Gradski dječji zbor "Raspjevani slavuji", Mala grupa KUD-a "Vatroslav Lisinski" i Mažoretkinje Grada Crikvenice.

Brojni posjetitelji uživali su u prekrasnom danu i druženju s djecom, a sredstva dobivena prodajom prigodnih ukrasa i slastica poslužit će za organizaciju izleta.

Centar za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Selce će sljedeće godine proslaviti stotu obljetnicu svoga postojanja i kontinuirane djelatnosti u području socijalne skrbi. Tijekom tog vremena mijenjala su se imena ustanove, ali i vrste socijalnih usluga koje je pružao. Danas Centar pruža različite socijalne usluge: poludnevni boravak, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu ili povremenu podršku, savjetovanje i pomaganje djeci i mladima, te biološkim, posvojiteljskim i udomiteljskim obiteljima i pomoć u kući.

 


Top