Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima i sportašicama Grada Crikvenice za 2016. godinu
Objavljeno: 27.04.2017.
U srijedu, 26. travnja je u auli Osnovne škole Zvonka Cara održana svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim sportašima i sportašicama Grada Crikvenice u 2016. godini.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina obratio se nazočnima prigodnim govorom, čestitao svim dobitnicima nagrada i priznanja te se prisjetio i sportaša koji su potekli iz klubova s područja Grada Crikvenice, a danas nose boje Republike Hrvatske nastupajući za reprezentativne selekcije.

U nastavku donosimo popis nagrađenih sportašica i sportaša Grad Crikvenice za 2016. godinu.

Uzrast pionira:
1. Ira Đerić Hasanac (Plesni klub Dance Queen) – najbolja sportašica pionirskog uzrasta:
Ira je učenica OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, članica Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice. Ira je državna i Europska prvakinja u A ligi najboljih plesačica. Njezin talent i svakodnevno naporno vježbanje daju rezultate vrijedne divljenja. Nastupe na Kupovima, Državnom prvenstvu, Evropskom prvenstvu, Svjetskom Dance Star finalu, u Rijeci, Zagrebu, Malinskoj, Novom Sadu, Villachu, Rimu, Poreču … okrunjivala je prvim ili drugim mjestima u disciplinama: jazz solo, formacija show, open solo, te show duo, show formacija, i disciplina musical grupa. U disciplinama koje sadrže elemente gimnastike, akrobatike i umjetničkog plesa uvježbava na zahtjevnim treninzima na koje putuje gotovo svakodnevno, daju izvanredne rezultate. Čestitajmo Iri, i poželimo joj još puno uspjeha i sreće u nastupima u ovim atraktivnim disciplinama.

2. ŽRK Murvica Crikvenica – najbolja ženska sportska ekipa pionirskih kategorija:
Zbog svoje brojnosti i kvalitete, podijeljene u dvije natjecateljske ekipe i obje ekipe ostvarile su odlične rezultate u svojim kategorijama. Iznimno nadarena generacija, ostvarila je na završnici 1.Hrvatske liga u tom uzrastu izvanredno 4.mjesto.
Ekipu čine: Mia Domijan, Anamarija Blanda, Paula Tomičić, Anđela Tomić, Patricija Car, Iva Ljubanović, Nika Car, Corinna Butorac, Antonija Matijašić, Dora Krešić, Marija Lončarić, Ema Talan, Mia Uremović, Anja Brkljača, Dilja Lekaj, Mia Piškulić i Paula Vidović.

Uzrast kadeta:
3. Luka Peričić (BK Gornji Kraj Ladvić) – najbolji sportaš kadet
Sportaš Boćarskog kluba Gornji Kraj Ladvić, proglašen je najboljim koštivačem na prvenstvu PGŽ i Prvenstvu Hrvatske. Na Kadetskom prvenstvu Hrvatske je osvojio 2.mjesto u bližanju i izbijanju u krug, a pojedinačno je izgubio u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka. Na Prvenstvu PGŽ za kadete osvojio je 3.mjesto pojedinačno klasično.

4. Nika Manestar, najbolja sportašica kadetkinja – JD Val Crikvenica
Sportašica JD Val Crikvenica, na Otvorenom kadetskom prvenstvu Hrvatske četvrta u konkurenciji djevojčica, a ekipno 3.mjesto, šest prvih mjesta na službenim regatama HJS, četiri druga mjesta, i deset ulazaka u prvih deset plasmana, čime je zaslužila odlazak na Europsko natjecanje za klasu optimist te je plasirana na 46 mjesto od 118 natjecatelja.

5. JD VAL Crikvenica – ekipa Optimitst, najbolja kadetska sportska ekipa
Prvaci u Županjskoj ligi; 3.mjesto na Ekipnom kadetskom prvenstvu Hrvatske;
na 18.Kupu Lošinja 2.mjesto; na Regati Sv. Duje u Splitu 2.mjesto.

Sportaši školskog sporta:
6. Matija Manestar, učenik OŠ V.Nazora, najbolji sportaš osnovnoškolskog sporta
Učenik OŠ V.Nazora, četvrti na poluzavršnici državnog prvenstva u Poreču, 1.mjesto u bacanju lopte medicinke na natjecanju PGŽ, 1.mjesto u štafeti i 1.mjesto ekipno u atletici.

7. Lea Brnić, učenica OŠ V.Nazora, najbolja sportašica osnovnoškolskog sporta,
1.mjestu u PGŽ u futsalu; 3.mjesto rukomet; atletika 1.mjesto ekipno PGŽ, i 1.mjesto na 100m; na poluzavršnici državnog prvenstva 2.mjesto u atletici, a stolni tenis 2. mjesto .

8. Ženska atletska ekipa OŠ V.Nazora, najbolja ekipa osnovnoškolskog sporta - djevojčice, ovaj naziv zaslužila je osvajanjem 1.mjesta u PGŽ;

9. Muška atletska ekipa OŠ V.Nazora, najbolja ekipa osnovnoškolskog sporta - dječaci, ovaj naziv zaslužila je osvajanjem 1. mjesta u PGŽ;

10. Ženska odbojkaška ekipa SŠ dr.A.Barca – najbolja ekipa srednjoškolskog sporta
3.mjesto na županijskom natjecanju u Rijeci u konkurenciji svih srednjih škola u PGŽ

Juniorski uzrast
11. Najbolji sportaš junior – Leon Kljuš, JD „Val“ Crikvenica je već proslavljeni svjetski jedriličar:
prvak na brojim regatama:
Europa Cup u Kopru, Velika nagrada Mornara u Splitu, Regata Dani Uljanika, i Memorijal Antolić-Česić u Puli, Regata Velika nagrada Grada Zagreba.
što mu je osiguralo nastup na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Na Europskom prvenstvu u Laseru 4.7 plasirao se je na 13.mjesto u konkurenciji 212 natjecatelja, a na Svjetskom prvenstvu 33. mjesto od 266 natjecatelja. Godinu je završio kao prvi na mjestu kriterijske ljestvice HJS u konkurenciji 80 jedriličara

12. Najbolja sportašica juniorka – Petra Filipović, ŽRK „Murvica“ Crikvenica
Igračica ŽRK „Murvica“ Crikvenica, jedna od najmlađih igračica seniorske ekipe, zamašnjak je i vođa ove izvrsne ekipe čiji je kapetan. Odlikuje je nepresušna energija i volja koju prenosi na cijelu ekipu. Dobila je već i poziv za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, što je svojim pristupom i ljubavi prema sportu i rukometu i zaslužila.

13. Najbolja juniorska ekipa – Boćarski klub Sveti Jakov Jadranovo
Igrači Juniorske boćarske lige u sezoni 2016. za klubove Istre i PGŽ, osvojili su 2. mjesto.

14. Posebno priznanje - Karlo Šaban BK Sveti Jakov Jadranovo:
Sportaš BK „Sv.Jakov“, Jadranovo natječe se i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, te s juniorima osvaja 1. mjesto u sezoni 2015/2016. a trenutno se nalaze na drugom mjestu.
Na Prvenstvu Hrvatske za juniore osvaja 1 .mjesto na domaćem terenu u Jadranovu, a na seniorskom prvenstvu u Rijeci je osvojio odlično 4.mjesto.

Posebna priznanja:
15. Lovro Šipek, BK „Sveti Jakov“ Jadranovo - Sportaš BK „Sveti Jakov“ Jadranovo, kadet po uzrastu, natječe se s juniorima u Juniorskoj boćarskoj ligi, a na Prvenstvu Hrvatske za kadete u Rijeci, osvojio je pojedinačno 3.mjesto.

16. OŠ V.Nazora – ŠSK Kaštel- za izvrsne dugogodišnje rezultate u školskom sportu - Školski sportski klub Kaštel, proglašen je najboljim u konkurenciji 56 osnovnih škola u našoj županiji, sa osvojenih 5 prvih mjesta, 3 druga mjesta; dva treća mjesta i i jedno četvrto. Natječu se ekipno i pojedinačno, te dugi niz godina osvajaju odličja, te time svrstavaju svoju školu u vrh PGŽ po osvojenim rezultatima.

17. Lea Brnić – priznanje za najraznovrsniju sportašicu
Učenica OŠ Vladimira Nazora. Na školskim natjecanjima natjecala se i postigla izvrsne rezultate u 4 sporta (atletika, rukomet, stolni tenis i futsal)

18. Paula Tomičić – priznanje za izvrsne rezultate u školskom sportu
Učenica OŠ Zvonka Cara, na natjecanju PGŽ za Školska sportska društva u krosu u Rijeci osvojila je 1.mjesto pojedinačno i drugo ekipno. Članica je rukometne i nogometne ekipe svoje škole, te igračica ŽRK Murvica.

19. Elena Peričić – priznanje za najperspektivniju košarkašicu
Članica ŽKK Arx, osvojila je niz priznanja i nagrada, najbolji strijelac turnira regionalnih selekcija u Vodicama, najbolji strijelac Regije Zapad na turniru u Biogradu, u Umagu na B4U 1.mjesto u šutiranju i 1.mjesto u Skills Chalenge te najbolji strijelac kluba sa 665 koševa u 36 službenih utakmica! Sve to rezultiralo je pozivom u mlađe kadetsku reprezentaciju Hrvatske !

20. Udruga sportske rekreacija Crikvenica Cup – priznanje za izvrsnu organizaciju međunarodnog nogometnog turnira mlađih kategorija
Počevši skromno, pred nekoliko godina s izuzetnom motivacijom i angažiranošću članova ove udruge, ovaj turnir što se početkom ljeta odvija u Crikvenici, izrastao je u respektabilan turnir o kojem se u nogometnim krugovima priča s poštovanjem.
Susret i natjecanje mladih nada i talenata iz mnogobrojnih klubova, nosi i veći broj posjetitelja u Crikvenicu tih dana, pa se može reći da osim u sportskom ovaj turnir ima sve veće značenje i u turističkom smislu.

21. Kristijan Jelovac – priznanje za izvrsne rezultate u kuglanju
Sportaš Kuglačkog kluba Crikvenica, osvojio je:
- 1.mjesto pojedinačno na seniorskom prvenstvu PGŽ u Rijeci;
- 2.mjesto Prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint
- 1.mjesto u bodovanju za igrača lige – najbolji igrač 2.lige u obje kategorije, osvojenim poenima i čunjevima

22. Dejan Dragojević – priznanje za izvrsne rezultate u kuglanju

23. Igor Kalafatić – priznanje za izvrsne reuzltate u kuglanju
Obojica sportaši Kuglačkog kluba Crikvenica, osvojili su:
1.mjesto Prvenstvo Hrvatske u disciplini tandem, prvaci Hrvatske !!

24. Mauro Lukšić – priznanje za sportske ribolovne uspjehe
Član PŠRD Arbun, vrhunski sportaš, na Svjetskim listama najuspješnijih ribolovaca u kategoriji U21, Mauro je na visokom 3.mjestu u disciplini lov iz brodice, a u disciplini lov sa obale je na prvom mjestu !!!
Na Svjetskom natjecanju U21 brodica osvojio je 1 .mjesto ekipno i 8.pojedinačno, a na Svjetskom prvenstvu U 21 s obale, 5 mjesto ekipno. Državni prvak u udičarenju za U21 brodica !

Najbolji treneri:
25. Robert Jurinčić, JD Val – dugogodišnji trener JD Val, njegovi uspjesi poznati su i izvan granica RH.
Na području Hrvatske u prošloj godini njegovi sportaši osvojili su 38 što pojedinačnih što ekipnih prvih mjesta na regatama što se boduju pri HJS.
Trener reprezentacije Hrvatske na Europskom i Svjetskom prvenstvu Klase Laser 4.7 !!

26. Mladen Prskalo, trener ženskog sporta – ŽRK Murvica
Dugogodišnji odličan rukometaš, sve priznatiji trenerski stručnjak, sportski entuzijast, trener ŽRK „Murvica“ Crikvenica, koja pod njegovim vodstvom bilježi sve bolje rezultate, uzastopne pobjednice županijskog kupa, s plasmanom u osminu finala Hrvatskog kupa što je najveći uspjeh kluba od osnivanja.

27. Krešimir Kozlevčar, KK ARX Crikvenica – sportski trener mlađih uzrasta;
Svojom kvalitetom i rezultatima sa mladim klubom ŽRK ARX, izborio se za status pomoćnog trenera na Državnom natjecanju mlađih kadetkinja za ekipu FSV Rijeka, bio glavni trener na turniru regionalnih selekcija Istok, Zapad, Sjever i Jug, te Akademija Herceg Bosne, za djevojčice rođene 2003.i mlađe. Također ima status glavnog trenera na turniru B4U Umag koji okuplja preko 150 košarkaša i košarkašica iz cijelog svijeta.
KK „ARX“ čiji je osnivač i glavni trener pokazuje sve bolje uzlazne karakteristike.

Najbolji djelatnici:
28. Zoran Dragojević – priznanje za uspješnu trenersku djelatnost među mladima - dugogodišnji košarkaš, sada trener ŽKK ARX, svojim znanjem, entuzijazmom i angažmanom, ističe se u organizaciji prvog ženskog košarkaškog turnira Crikva.hr, a njegovo mentorstvo je zapaženo i cijenjeno od strane roditelja, igračica i članova kluba.

Sportaši koje je talent odveo dalje od Crikvenice:
Mlađe kategorije, dvije djevojčice koje talent tjera ka novim uspjesima i neprestanim svakodnevnim putovanjima u Rijeku. Nagrade za to su klupske i pojedinačne medalje, s kojima se nerijetko vraćaju sa natjecanja.

Sinkronizirano plivanje: Sara Spoja Milat, već dugi niz godina svakodnevno putuje u Rijeku na treninge u Klub sinkroniziranog plivanja Aqua Maris Rijeka, i već tri godine za redom dobiva priznanje za najredovitiju plivačicu, a redovni treninzi donose uz njezin talent i medalje i odličja sa raznih natjecanja, spomenuti ćemo Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje u kombinaciji koje se održalo u Splitu gdje je Sara osvojila 1.mjesto i zlatnu medalju. U protekle dvije godine na Gradskom prvenstvu Rijeke, redovno osvaja medalje. Posebno su atraktivne revije koje dva puta godišnje priređuju ove plivačice, a nerijetko se vraćaju sa najsjajnijim odličjima kako ekipno, tako i pojedinačno sa natjecanja.

Plivanje: Noa Pahlić, plivačica Plivačkog kluba Rijeka, odlučila se je ozbiljnije posvetiti plivanju, te svakodnevno putuje na treninge u Rijeku, što već i daje konkretne rezultate, otplivavši 2 A norme na 100 m prsno i 200 m prsno čime se kvalificirala za Državno prvenstvo. Ove godine je već potvrdila postojeće norme te postigla B normu na 100 m slobodnim načinom.
*Voditelj: bravo cure, ovime vam želimo čestitati i dati podršku u nastavku sportske karijere. Pričekajte starije…

Na putu zapaženih sportskih karijera su:
Nogomet: Vanna Gajić, svestrana sportašica koja uspješno ostvaruje svoj sportski talent u Ženskom nogometnom klubu Rijeka, te je već na popisu kadetskih reprezentativki Hrvatske!
Nogomet: Andrija Filipović i Ennio Travaglia; Andrija je već nekoliko godina u Italiji, kamo je otišao kao perspekitvan igrač omladinskog pogona NK Rijeka, a Ennio nakon NK Lokomotive je sad u NK Zagrebu. Obojica su već nastupala u nacionalnom dresu u juniorskim kategorijama, te se nadamo da će tako nastaviti i u seniorskoj kategoriji, što im od srca želimo.

Boks: Matej Uremović, mladi boksač Boksačkog kluba Rijeka, od mladih dana nagovještava svoj raskošan talent. Naporni redoviti treninzi pokazuju rezultate, pa je Matej već redovan član Hrvatske boksačke reprezentacije, sa kojom je prošle godine nastupao i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kao mlađi junior.
Rukomet: Kristian Bećiri i Moreno Car, obojica na pragu seniorske rukometne reprezentacije, igraju za seniorske ekipe svojih klubova, Kristian igra u Sloveniji u Celju, a Moreno u Rukometnom klubu Poreč.
Košarka: Mauro Veljačić, uz vrlo zapaženu ulogu u Košarkaškom klubu Kvarner 2010. gdje je polusezoni 2016, završio u TOP 10 A1 strijelaca, čestitamo mu na još jednoj tituli, nedavnoj diplomi prvostupnika, na Pomorskom fakultetu u Rijeci, te želimo uspješan nastavak sportske karijere!

Najbolje sportske ekipe i sportaši :
29. Boćarski klub Sveti Jakov - seniori -najbolja muška sportska ekipa
Osvojili su 1.mjesto u 3 .Hrvatskoj boćarskoj ligi zapad, te prelaskom u viši rang u II. Hrvatsku boćarsku ligu sjever, na polusezoni drže 3 .mjesto !

30. ŽRK „Murvica“ - seniori - najbolja ženska sportska ekipa:
U trećoj godini igranja u II. hrvatskoj ligi, skupina zapad, sezonu su završile na 6.mjestu među 12 ekipa Tri godine za redom su pobjednice Županijskog Kupa. Trenutno na tablici dijele 1.mjesto. Ekipu trenira uspješan bivši rukometaš koji je branio i boje RK Crikvenice, Mladen Prskalo. Za ekipu su nastupale: Sara Mandekić, Romina Antić. Kristina Grozdek, Iris Smoljan, Ena Ljubanović, Nola Posarić, Iva Tomić, Petra Filipović, Antonija Butković, Ana Malešević, Ana Papić, Jelena Poslek, Marija Tus, Ana Debelić, Ivana Juričić i Ivona Skorić.

31. PŠRD „Arbun“ Crikvenica – seniori – najbolja mješovita sportska ekipa:
Prema postignutim rezultatima svojih članova u 2016. godini, na tablici najuspješnijih klubova koju sastavlja Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, PŠRD Arbun Crikvenica drugu godinu za redom je svrstan na izvanredno treće mjesto.

Najbolji sportaši:
SPORTAŠI PO KATEGORIJAMA/
NAJBOLJI APSOLUTNA KATEGORIJA:
Kategorija: SPORTAŠ GODINE / M
32. Siniša Budisavljević, ŠRD Tunera Jadranovo – najbolji sportaš
Sportaš ŠRD „Tunera“ Jadranovo, na Svjetskom prvenstvu osvojio je 2 mjesto ekipno i pojedinačno 8. mjesto. Na Kupu Alpe Adria osvojio je 1 mjesto ekipno. Na Državnom natjecanju 8.mjesto a na županijskom 5 mjesto. Pri Hrvatskom olimpijskom odboru kategoriziran kao : Vrhunski sportaš I. kategorije !

Kategorija: SPORTAŠICA GODINE / Ž
33. Marta Vukelić, STK Crikvenica – najbolja sportašica
Sportašica STK Crikvenica, u 2016. je postigla rang:
- 7 mjesto kadetkinje na Svjetskoj rang listi;
- 4 mjesto na Europskoj rang listi;
- ITTF Varaždin 3 mjesto u paru i ulazak među 16. na Omladinskom Europskom prvenstvu u Zagrebu.
- ITTF Belgija 2. mjesto ekipno
- ITTF Croatia Open 3.mjesto u paru
- članica juniorske reprezentacije;
Kako najbolje godine za stolnotenisačicu tek dolaze, poželimo joj još puno uspjeha i osvojenih turnira i prvenstava !

 

Top