Zdravstveni turizam, edukacija i praksa: Obilježavanje 18 godina duge suradnje i radionice
Objavljeno: 03.05.2017.
Selce, 2. svibnja 2017.- U sklopu projekta 'Sudjelovanje u promjeni', danas je u Poliklinici Terme u Selcu održana praktična radionica na kojoj su sudjelovali učenici 3. razreda Medicinske škole iz Rijeke.

Pilot projekt 'Sudjelovanje u promjeni', pokrenut u sklopu 18 godina duge suradnje Medicinske škole u Rijeci i Poliklinike Terme Selce, za cilj ima unaprjeđenje vještina i znanja učenika za zanimanje fizioterapeut, kao podršku zapošljavanju ili samozapošljavanju te unaprjeđenje kvalitete usluge u zdravstvenom turizmu.

Primarni cilj posjete bio je upoznati učenike s poviješću razvoja fizioterapije na destinaciji Crikveničke Rivijere, naprednim terapijskim procedurama i načinom organizacije ustanove. Ukupno 22 učenika u pratnji nastavnika imalo je priliku dobiti odgovore na svako postavljeno pitanje, ali i u praksi saznati više o novim tehnologijama koje se koriste u Termama Selce, poput Dekompresijske terapije, Terapije udarnim valom (Shockwave), BIODEX Izokinetičkog laboratorija te Imaging- a u fizioterapiji.

IZJAVA PRIM. VLASTA BROZIČEVIĆ, DR.MED.SPEC.:
Više od 170 godina zdravstveni turizam ima tradiciju na Kvarneru. Iskustvo Termi Selce govori nam kako prijenos znanja od mentora do učenika može biti brži i praktičniji. Korisnici naših programa- od poznatih sportaša, do diplomata- dolaze iz 86 zemalja svijeta. To zahtijeva specifičan način komunikacije i individualiziranog pristupa, pa i prijenos znanja na učenike mora biti multidisciplinaran, a sve kako bi cjelovito pristupili pacijentu.
Još 1993. godine Terme Selce pokrenule su novi proizvod zdravstvenog turizma, koji objedinjuje zdravlje, sport, gastronomiju i umjetnost, a danas smo demonstrirali i kako zdrava mediteranska prehrana može doprinijeti zdravlju turista, fizioterapiji te boljem subjektivnom doživljaju naše Crikveničke rivijere i Primorsko - goranske županije.

Zdravstveni turizam, mladi i zapošljavanje
Neki od specifičnih ciljeva projekta su i proširenje turističke sezone na cjelogodišnju putem uvođenja inovacija i novih usluga zdravstvenog turizma, kao i unaprjeđenje struke kroz razvoj specifičnih zanimanja, kao što su: tehničar nutricionist, sanitarni tehničar i farmaceutski tehničar. Na taj način postiže se i učinkovitiji razvoj lokalnog gospodarstva.

 

Top