5. međunarodni biciklistički maraton u Crikvenici
Objavljeno: 09.05.2017.
U proljeće kreće sezona maratona na Rivijeri Crikvenici. Prvi je na redu biciklistički, i to u nedjelju, 14. svibnja 2017. Start i cilj 5. XC maratona "Crikvenica", utrke za maraton "Kup Hrvatske 2017.", je u centru Crikvenice.

Pozitivan natjecateljski duh, rekreacija na čistom morskom i planinskom zraku, proglašenje najboljih sudionika te druženje i opuštanje najkraće opisuju ovo sportsko događanje.

Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na ovogodišnjemu maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Žene (W), Veterani A,B,C,D Sport i Rekreativci.

Start utrke je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se, uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (72 km, ukupna visinska razlika - 1700 m) i B (54 km, ukupna visinska razlika - 1400 m). Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski te dalje nastavljaju trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Nakon Tića i posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru, s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Maraton ima vremensko ograničenje te će biti isključen svatko tko na posljednju kontrolnu točku (na 40. / 65. kilometru) stigne nakon 4,30 h od početka maratona.
Važno je napomenuti da organizator može promijeniti trasu maratona ukoliko se za to steknu posebni uvjeti (loše vrijeme, odron terena kuda prolazi maraton i sl.).

Raspored - 5. XC maraton "Crikvenica":
09:00 - preuzimanje startnih brojeva
10:30 - start utrke - A staza (72 km)
11:00 - start utrke - B staza (54 km)
16:00 - proglašenje pobjednika maratona

Očekuje se da će na ovogodišnjemu biciklističkom maratonu u Crikvenici sudjelovati preko 150 biciklista, a dolaze iz Hrvatske i inozemstva.

Organizator 5. XC maratona "Crikvenica" je Biciklistički klub "Crikvenica", a suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice
Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.
Sponzori su Senator "Casino", "Eko-Murvica" d.o.o., Hoteli "Njivice", "Keindl Sport trgovina" d.o.o.

Posjetite Crikvenicu, opustite se i uživajte u sportsko-rekreativnom vikendu!

 


Top