Najava: Međunarodni Dan obitelji
Objavljeno: 10.05.2017.
Društvo Naša djeca u Gradu Crikvenici već drugo desetljeće obilježava MEĐUNARODNI DAN OBITELJI s djecom i njihovim roditeljima, želeći da im bude lijepo i nezaboravno, jer DND-ovci daju sve od sebe da akcija bude atraktivna i zapamćena, a i s ciljem da svi budu zajedno na jednom mjestu.

Tijekom proteklih godina Dan obitelji obilježavao se  na razne načine s učenicima osnovnih škola i  djecom iz vrtića uz roštilj, sportske igre, likovne radionice zajedno s roditeljima u Selcu, Crikvenici, Dramlju, Jadranovu, Rajskim livadama, plaži i brojnim drugim mjestima.

Prošle godine bila je organizirana panoramska vožnja motornim brodom ELISABET u vlasništvu MARINERO TOURSA Crikvenica koja se svidjela  djeci te koja su to poželjela  i ove godine.

Svake godine ovu akciju Društvo Naša djeca organizira i s djecom koja se nalaze na liječenju Dječjeg odjela Thalassotherapie, djecom i roditeljima s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom Grada Crikvenice, Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog,  posebnom grupom djece Dječjeg vrtića Radost Crikvenica i njihovim roditeljima,  djecom Dječjeg foruma VENTULA Društva Naša djeca i njihovim roditeljima, te s djecom koja su smještena u poludnevnom boravku Centra Izvor Selce također s roditeljima.

Mole se voditelji, odgajatelji, ravnatelji, medicinske sestre, tajnici, predsjednik i svi ostali vezane uz naprijed  navedene skupine djece da nam se pridruže, jer samo svi zajedno činimo veliku obitelj.

Susret se organizira 14. svibnja 2017. godine s polaskom u 10.00 sati s VELIKE PALADE i očekujemo oko 120 sudionika.

Dan obitelji posebno će se organizirati s osmoškolcima na plaži posljednjeg  dana nastave u ovoj školskoj godini kada će se oprostiti od osnovne škole i Društva Naša djeca, a biti će ispunjen raznim sadržajima.

Na plaži učenici će imati organizirano sportsko natjecanje na kopnu i moru od 08.00 do 12.00 sati pod vodstvom stručnih osoba iz osnovnih škola, a DND će ih nagraditi toplim sendvičima i sokom. U ovom druženju očekujemo oko 110 sudionika.

Međunarodni Dan obitelji obilježava se u cijelom svijetu, a istog je ustanovila Glavna Skupština UN 1993. godine uz preporuku da se taj Dan održava svake godine 15. svibnja uz želju i preporuku da postane tradicija posvećena svim obiteljima u svijetu. Svojom novom Rezolucijom 2002. god. Glavna skupština UN pozvala je sve države svijeta da tim povodom održavaju susrete obitelji  i da se pripremaju programi i drugi sadržaji na svim razinama posebno u lokalnim zajednicama.

Obilježavanjem tog dana svake godine se želi naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obiteljima kao osnovnoj društvenoj zajednici širom svijeta.

Cilj je trajan i želi se potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja, prikazati solidarnost u potrazi i u rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji. Poticajnim Istim se želi  naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva zajedništvo, tolerancija, demokracija i svjetski mir počinju izgrađivati u obiteljima, jer  znamo da je svaka obitelj čimbenik i korisnik društvenog razvitka i napretka.

Ovu hvale vrijednu akciju ne bismo mogli realizirati bez glavnih sponzora GRADA CRIKVENICE i MARINERO TOURSA u kojoj ćemo uz druženje, pjesmu i smijeh uživati svi skupa.

Koristimo priliku da im se najsrdačnije zahvalimo u ime svih nas, a najviše naše djece zbog kojih smo tu.

Obilježimo Međunarodni dan obitelji, dođite i pridružite nam se svi koji volite djecu pripremimo im zajedno druženje za pamćenje.

DRUŠTVO NAŠA DJECA
Predsjednik: Šira Tomić
Top