Položen kamen temeljac buduće sportske dvorane OŠ Zvonka Cara
Objavljeno: 10.05.2017.
Danas, 10. svibnja je u dvorištu OŠ Zvonka Cara položen kame temeljac za gradnju sportske dvorane OŠ Zvonka Cara.
Svečanost je započela puštanjem hrvatske himne nakon koje su svečanost uveličala i djeca OŠ Zvonka Cara svojim pjesmama i recitacijama.

Nakon himne i uvodnih pjesama prisutnima se sa par riječi obratila ravnateljica OŠ Zvonka Cara, Desiree Pečaver i izrazila izrazito veselje u svoje ime i ime sve djece koje će koristiti ovu dvoranu. Time će rasteretiti Gradsku sportsku dvoranu u jutarnjim terminima, a stvoriti i nove popodnevne termine s obzirom da će dvorana biti dostupna za sve korisnike, a ne isključivo za učenike OŠ Zvonka Cara.


Osvježenje u programu bile su i dvije članice plesne skupine Dance Queen koje su svojom izvedbom oduševile sve prisutne. Prije samog čina polaganja kamena temeljca, nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina. Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako ga izrazito veseli što će i OŠ Zvonka Cara napokon dobiti svoju dvoranu te da djeca neće biti primorana svakodnevno prelaziti parkiralište i prometnicu kako bi mogla doći do gradske dvorane. Projekt izgradnje buduće dvorane težak je gotovo 14 milijuna kuna i od velikog je značaja za sve građane Grada Crikvenice. Grad Crikvenica poznat je kao grad sporta i upravo tu tradiciju nastoji i zadržati te pomoći sport u gradu, izgradnjom još jedne dvorane, zaključio je Rukavina.

Nakon gradonačelnikovog govora, svi nazočni otišli su do mjesta na koji se položio kamen temeljac. Prije samog polaganja, župnik Slobodan Bunoza održao je kratku molitvu, blagoslovio sve nazočne i sam početak radova za buduću dvoranu.Ravnateljica OŠ Zvonka Cara Desiree Pečaver i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina polaganjem kamena temeljca simbolično su označili početak radova na izgradnji  sportske dvorane OŠ Zvonka Cara.

Izabrani ponuditelj za izgradnju sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Zvonka Cara je HM-PATRIA d.o.o. iz Zagreba, dok je arhitektonski projekt izradio Rožić arhitekti i partneri d.o.o. iz Rijeke. Pripremne radove izvela je Jela d.o.o. iz Crikvenice. Planira se izgradnja trodijelne dvorane s tribinama. Dvorana će se sastojati od 4 svlačionice sa tuševima i WC-ima te umivaonikom, kabineta učitelja tjelesne i zdravstvene kulture sa svlačionicom, zasebnog bloka wc-a, manje učionice tjelesne i zdravstvene kulture te spremišta za rekvizite.

Važno je istaknuti da je projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Zvonka Cara prema mišljenju građana Grada Crikvenice ocijenjen kao najbitniji budući projekt Grada Crikvenice te je to samo još jedna potvrda da Gradska uprava ideje i želje građana uistinu nastoji i ispuniti.
Top