Više od 250 izvođača i 1300 kulinarskih delicija otvoren novouređeni centar Selca
Objavljeno: 15.05.2017.
Cijeli tjedan strepilo se hoće li vremenske (ne)prilike biti na strani organizatora svečanog otvorenja novouređenog centra Selca.

Subota, 13. svibnja pokazala je sve čari proljetnog promjenjivog vremena, no popodne bilo je kao stvoreno za nesmetano odvijanje programa koji je obuhvatio više od 250 izvođača sa cijelog crikveničkog područja. Svojim delicijama program su upotpunili i ugostitelji sa preko 1300 porcija raznoraznih jela i poslastica, što je bio samo jedan od detalja ovog otvaranja.

8.000 kvadrata uređeno je novim kamenim pločama, preko 2.000 sadnica lavande i ružmarina, 51 stablom, 15 drvenih klupa i 7 drvenih ležaljki te posebno izrađenim raskrižjem što centar Selca čini još ljepšim i ugodnijim za boravak, dok će šetače veseliti novih 1.500 kvadratnih metara obalne šetnice. Preuređenjem se nije izgubila autohtonost ovog predivnog primorskog kraja, već je tek sada došlo do izražaja ono zbog čega se mnogi rado vraćaju u Selce - a to je mirnoća, spokojnost, zelenilo. Investicija je teška 27 milijuna kuna te je trajala nepune 3 i pol godine, no oduševljenje novim ruhom centra Selca nisu krili ni domaći ni gosti.

Program je svečano otvoren himnom Republike Hrvatske te himnom Primorsko-goranske županije u izvedbi zbora glazbene škole koja djeluje pri Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Crikvenici, a nastavljen je uz nastupe KUD-ova, zborova vrtića i osnovne škole Zvonka Cara, klape Sveta Jelena, udruge umirovljenika „Sunce“ te glazbenih sastava sa crikveničkog područja. U najsvečanijem djelu programa, prilikom čina samog otvaranja novouređenog centra Selca, na pozornicu su uz gradonačelnika Grada Crikvenice stale i žene koje plešu Selačko kolo te djevojčice u nošnjama. Gradonačelnik Rukavina, uz kratko obraćanje nazočnima prerezao je vrpcu te su na njegov znak baloni poletjeli u nebo. U tom trenutku snimljena je i velika, šarena milenijska fotografija iz ovog predivnog mjesta.

Gradonačelnik Grada Crikvenice zahvalio se svima što su prepoznali i podržali ovaj važan projekt. Nije mogao sakriti oduševljenje ni novouređenom Polačom kojoj je prema nahođenju starijih građana vraćen stari sjaj. U trg je uloženo zaista mnogo truda, no vjerujem da samim pogledom na novouređeni centar Selca nitko neće ostati ravnodušan. Hvala prije svega vama Selčanke i Selčani, što ste strpljivo čekali završetak radova – kazao je gradonačelnik Damir Rukavina.

U sklopu programa, za mališane je organiziran i dječji kutak na kojem su se bojali selački grb i pijetao kao zaštitni znak Selca. Ocrtavanjem kontura malenih ručica u šarenim bojama, stvoren je veliki, šareni pijetao.

Na ovom svečanom otvorenju, našlo se ponešto za svakoga, od onih najmlađih do onih najstarijih. Pjesme, veselja, plesa i finih zalogaja nije nedostajalo,a zabava je potrajala do kasnih večernjih sati uz ritmove Big band Swingery i grupe Grejs.

 


Top