Domicilnom stanovništvu povlaštena godišnja parkirna karta za 2 kune po danu
Objavljeno: 17.05.2017.
Domicilno stanovništvo u Crikvenici o 01. lipnja može kupiti povlaštenu godišnju parkirnu kartu po znatno povoljnijoj cijeni. Sve fizičke (stanari i obrtnici) i pravne osobe koje su do sada ostvarivale pravo na kupnju povlaštene karte, a to su osobe koje žive ili rade u centru Crikvenice, odnosno u ulicama u kojima postoji problem parkiranja, a koje su kao takve određene Odlukom o uređenju prometa u Crikvenici, imaju pravo na kupnju povlaštene godišnje karte po povoljnijim uvjetima.

Umjesto dosadašnjih 1.320 kuna koliko je koštalo godišnje parkiranje na tom području, od 01. lipnja ove godine, godišnja povlaštena karta moći će se kupiti po cijeni od 750 kuna što znači da će korisnike ove vrste karata parkiranje koštati 2 kune dnevno i to tijekom cijele godine. S obzirom na datum početka primjene ove odluke, godišnja karta za 2017. godinu iznosit će 375 kuna.

Osim znatno povoljnije cijene parkinga, ono što će svakako razveseliti korisnike godišnjih parkirnih karata je novina prema kojoj se s ovom kartom mogu parkirati ne samo na svim otvorenim parkiralištima kao do sada, već i ispod rampe na parkiralištu ˝Vijadukt˝, odnosno na parkiralištu kraj OŠ Zvonka Cara.

Karta se kao i do sada može kupiti na blagajni komunalnog poduzeća „Eko Murvica d.o.o“ uz predočenje dokaza o prebivalištu ili sjedištu.

Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je kako smanjenje cijene godišnje povlaštene karte za domicilno stanovništva označava prvi korak u rješavanju problema nedostatka parkirnih površina.
Top