Udruzi za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada Crikvenice 60.000,00 kuna
Objavljeno: 19.05.2017.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je crikveničkoj Udruzi za pomoć u kući ukupno 60.000,00 kuna za projekt ˝Kreativni penzići˝.

Udruga za pomoć u kući u suradnji s Gradom Crikvenicom kao partnerom, prijavila se na natječaj Ministarstva usmjeren na unapređenje kvalitete života starijih osoba još u siječnju ove godine, a danas je u ministarstvu potpisan i ugovor o dodjeli financijskih sredstava.

Projekt ˝Kreativni penzići˝ obuhvaća nekoliko različitih vrsta aktivnosti koje su osmišljanje na temelju iskazanih potreba i interesa osoba starije životne dobi na području Grada Crikvenice.

Dobivena financijska sredstva iskoristit će se u svrhu poboljšanja kvalitete društvenog života svih osoba starije životne dobi, a obuhvaćat 42 kreativne radionice, 84 sportsko rekreativne aktivnosti, 58 raznih kulturnih te 14 zabavnih aktivnosti. U projekt će se uključiti i osobe s invaliditetom.

Voditeljica programa pomoći u kući, Sanja Knežević prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava istaknula je kako će projektom planirane aktivnosti uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi na području Grada Crikvenice.

Realizacija projekta kreće već u lipnju, a ono što posebno veseli jest veliki broj ustanova, institucija i volontera koji će svojim radom uvelike doprinijeti realizaciji ovog projekta, istaknula je voditeljica.

 

Top