Crikvenički srednjoškolci predstavili svoje poslovne planove te je izabran najbolji
Objavljeno: 02.06.2017.
Grad Crikvenica već treću godinu za redom, u sklopu Programa mjera za poticanje poduzetništva, potiče poduzetničke sposobnosti mladih.
Poticanje provodi kroz Mjeru 3. – Novi oblici poticanja obrazovanja i informiranja u poduzetništvu, Podmjeru 3.1. – Programi razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih, učeničke zadruge, startup inkubator i sl. U sklopu ove mjere, a u suradnji s Poduzetničkim centrom „Vinodol“, Srednjom školom dr. Antuna Barca te Ekonomskim fakultetom u Rijeci, Grad Crikvenica nastoji pobuditi i promovirati poduzetničke ideje učenika.

Projekt poticanja poduzetnika kod crikveničkih srednjoškolaca obogaćen je ove godine jednim novim programom, predavanjem o financijskoj pismenosti od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji je pobudio veliki interes maturanata crikveničke srednje škole, dok su predstavnici Grada i Poduzetničkog centra „Vinodol“ održali predavanje o poduzetništvu odnosno poslovnom planu, kazala je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić.
Učenici trećeg razreda srednje ekonomske škole sa svojom profesoricom Blaženkom Ivić Popović, a uz pomoć Grada Crikvenice te Poduzetničkog centra „Vinodol“ razradili su svoje poduzetničke ideje i sastavili poslovne planove.

Dvije grupe učenika prezentirale su svoje ideje. „Seabob – underworld“  prezentirali su: Kristijan Dražić, Marko Peričić, Kristina Lekaj, Adriana Bečiri i Petar Samaržija dok su ideju „Kupnja zorba lopti u turističke svrhe“ prezentirale: Romina Antić, Milena Grbac i Karmela Prpić. Povjerenstvo koje je sačinjavalo 5 osoba je po šest relevantnih kriterija izabralo onog boljeg. Sa 144 boda, naspram 140 za boljeg je izabrana ideja „Seabob – underwordl“.

Presudile su nijanse, jer ste uistinu uložili puno truda i obje ideje su odlične. Vjerujem odnosno želim da nastavite razmišljati na taj način i da ovdje ne bude kraj vašeg poduzetničkog angažmana. Nastavite raditi, razvijati se i realizirati svoje ideje. Nadamo se da ćete jednog dana sve to znanje primijeniti i pojaviti se na tržištu rada, istaknula je zamjenica Matošić.

Učenici su se zahvalili na podršci svojoj mentorici, Gradu Crikvenici, Poduzetničkom centru koji su ih pratili i omogućili im ovo predivno iskustvo. Nagradni fond iznosi 5.000,00 kuna od čega će prvoplasirani dobiti 3.000,00 kuna dok će drugoplasirani dobiti 2.000,00 kuna koje će im biti urečene na svečanoj sjednici Grada Crikvenici u kolovozu.
Top