Dani vrtića "Radost"
Objavljeno: 05.06.2017.
Dječji vrtić ''Radost'' proslavio je dane vrtića od 22. - 27.5.2017. Radi se o manifestaciji kojom se široj javnosti prezentira odgojno-obrazovni rad u našoj predškolskoj ustanovi.

Kako bi se vrtić prikazao kao mjesto aktivnog sudjelovanja, istraživanja, otkrivanja, druženja, suradnje, stvaranja i kreativnog izražavanja, organiziran je niz raznovrsnih zbivanja.

Budući da su vrtić i obitelj osnovni sustavi u kojima se predškolsko dijete razvija, naglaska je bio na partnerstvu s roditeljima kroz dane otvorenih vrata u centralnom vrtiću Crikvenica te područnim objektima Dramalj, Jadranovo i Selce. Tijekom dana otvorenih vrata osmišljene su različite radionice za djecu. U vrtiću Crikvenica su to bile radionice ''Budi u pokretu'', ''Morska priča'', ''Proljeće na platnu'', ''Veseli kipari'' i ''Mali istraživači u jaslicama''; u vrtiću Dramalj ''Šarenilo boja u dječjim očima''; u vrtiću Jadranovo ''Kad sve i svašta začara dječja mašta''; u vrtiću Selce ''Radost istraživanja i igranja vodom''.

Djeca u dobi pred polazak u školu sudjelovala su i na radionici ''Irenine mačke'' koja se održala u Gradskoj galeriji Crikvenica. Djeca vrtića Dramalj sudjelovala su u programu obilježavanja Svete Jelene s točkom ''Igrajmo se''.

Organizirane su i edukativne radionice za odrasle. Zoran Mužević, bacc. physioth., vodio je radionicu ''Prevencija lošeg držanja'', a odgajateljica savjetnica Branka Cvija održala je predavanje ''Kako prepoznati i potaknuti darovitost djeteta''.

Velika završnica Dana vrtića bio je Dan za Radost. U jutarnjem dijelu programa odvijao se Sportski susret dječjih vrtića na Pomoćnom nogometnom igralištu. Sudjelovalo je stotinjak djece Dječjeg vrtića ''Radost'' i Dječjeg vrtića ''Bistrac'' iz Ogulina. Nakon sportskog susreta, organizirana je vožnja brodom.

U popodnevnom dijelu programa, na Trgu Stjepana Radića, istovremeno se odvijao glazbeno-scenski program te kreativno-likovne i istraživačko-manipulativne radionice za djecu. U glazbeno-scenskom programu posebno se naglasilo njegovanje lokalne baštine i identiteta. Sudjelovale su sve skupine Dječjeg vrtića ''Radost'', njih ukupno 16, s oko 300 djece, uz goste. Pridružila su se i djeca Dječjeg vrtića ''Bistrac'' iz Ogulina, Mažoretkinje Grada Crikvenice te plesna sekcija KUD-a Vatroslav Lisinski. Program su otvorili predškolci pjevajući vrtićku himnu, a zatvorili su ga svi vrtićarci s roditeljima i odgajateljima, pjevajući ''Kad si sretan'', uz konfete i puštanje žutih balona.

Na Trgu se nalazio i info punkt na kojem su se, uz mnogobrojne brošure i letke, mogle razgledati i knjige različitih projekata koji su se provodili u vrtiću. Također, program je obogaćen i humanitarnim akcijama. Udruga ''Crveni nosevi'' prezentirala je svoj program ''Smjehonoša'', Dječji vrtić ''Radost'' prikupljao je donacije za projekt ''Škole za Afriku'', a društvo ''Naša djeca'' za djecu s teškoćama na području Grada Crikvenice.

Ovim putem Dječji vrtić zahvaljuje se pokroviteljima: Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, Gradu Crikvenici i Merinero toursu d.o.o te sudionicima u organizaciji društvu ''Naša djeca'' Crikvenica, Eko-Murvici Crikvenica i udruzi ''Crveni nosevi'', uz koje je Dan za Radost zaista prošao u radosnom raspoloženju.

 


Top