Za tjedan dana počinje (Sr)etno Selce
Objavljeno: 03.07.2017.
Još samo tjedan dana i na crikveničkoj rivijeri počinje jedna posebna i lijepa priča o tradiciji. Priča je to koja povezuje narodne običaje, gastronomiju, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i zabavu.

Naime, 7. i 8. srpnja 2017. će se na četiri lokacije u Selcu (trg, riva, Polača i Tunar) već šestu godinu zaredom održavati etno festival (Sr)etno Selce.

(Sr)etno će Selce posjetitelje i ove godine uvesti u jedan poseban svijet, u kojemu se isprepliće staro i novo, dinamična svakodnevica i nešto polaganiji povijesni ritam, uz obilje zabave u ugodnom i opuštenom ambijentu uz more.

Uzduž promenade će se održavati sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, a na rivi će se moći degustirati ukusna tradicionalna jela s područja Rivijere Crikvenice.

Zanima vas kako je nekad izgledao svakodnevni život, čime se i gdje nekad prala odjeća i koliko vremena je bilo potrebno da biste dobili novu suknju ili košulju? Tada svakako dođite na Polaču u petak, 7. srpnja, gdje će biti predstavljeni tradicionalne vještine i običaji, kao što su pranje robe na perilu ili šivanje na starinskoj šivaćoj mašini. Vidjet ćete i kako su vrijedni ribari pleli svoje mreže, a posebno će dojmljivo biti potezanje mreže "migavice".

Na lokaciji "Tunar" će se u subotu održati tradicionalna mlaća slame i plesati selačko kolo, vrijedni običaji koji se u Selcu čuvaju i prenose s generacije na generaciju već čitavi niz desetljeća.

Zanimljivi program obuhvaća i primorske i ostale razne pjesme i plesove, nastupe glazbenih sastava i grupa, klapa, kulturno-umjetničkih i folklornih društava pa će posjetitelji, primjerice, moći uživati u sjajnim vokalnim sposobnostima mlade glazbenice Nine Kraljić i glazbi iskusnoga tenora Jose Butorca.

Rezervirajte termin od 7. do 8. srpnja za (Sr)etno Selce!

Očekuju vas neponovljivi doživljaji, zabava u najboljem društvu i brojna druga iznenađenja!

Organizator (Sr)etnog Selca je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Kontakt osoba:
Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mobitel: 099 315 9551

 


Top