Basket Tour 2017. u Crikvenici (4. srpnja 2017.)
Objavljeno: 03.07.2017.
Legendarna 3x3 košarkaška turneja BASKET TOUR ulazi u svoju već 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj.

I ove godine ekipe će se boriti za titulu prvaka preko mreže kvalifikacijskih turnira (12) i velikog završnog Mastersa koji se tradicionalno održava na riječkom Korzu (22. srpnja).

Turnir u Crikvenici biti će deveti ove sezone, a održati će se 4. srpnja (17-22h) u sjajnom ambijentu Trga Stjepana Radića.

Kao i ostali, turnir će se igrati u 4 dobne kategorije (U13, U15, U18, SENIORI), a pobjednik one najelitnije seniorske i ovoga će puta ići direktno na Masters u Rijeku.

Vrlo dinamična pravila po kojima se 3x3 košarka igra na svim službenim turnirima donosi nam brzu i atraktivnu igru sa velikim brojem neizvjesnih završnica, a od ekipa se očekuje odlična fizička pripremljenost s obzirom da je napad ograničen na samo 12 sekundi, a nakon svakog postignutog koša mijenja se posjed lopte. Prijave za turnir su na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, na kojoj će se moći pogledati i rezultati, slike i sve zanimljivosti vezane uz turneju, a sve će biti objavljeno i na našoj facebook stranici.

I ove sezone pripala nam je velika čast biti dio svjetskog FIBA WORLD TOURA, pa će naš pobjednik ići u švicarsku Lausannu krajem kolovoza i boriti se sa najboljim europskim 3x3 ekipama, te imati mogućnost izboriti nastup na svjetskom Mastersu koji će se održati u listopadu u Pekingu. Prošle sezone odlično su nas na velikoj sceni predstavili splitski Statisti, igrajući u polufinalu FIBA WORLD TOURA u mađarskom Debrecenu. Snažan razvoj 3x3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sport na svijetu dovela je do sjajne vijesti ovoga mjeseca, uvrštenja u program Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Sigurni smo da će ova činjenica doprinijeti daljnjem razvoju ovog iznimno zanimljivog i dinamičnog sporta.

Atraktivne lokacije u gradovima domaćinima, atraktivna natjecanja za igrače (trice, zakucavanja) i publiku te plesni nastupi zasigurno će i ove godine biti mamac brojnim ekipama i publici da nam se pridruže na turneji, pa se veselimo našem zajedničkom druženju na uvijek zanimljivom turniru u Crikvenici!

 

Top